Samenwerking – Dit weer vraagt om verwarmende comfort food gerechten. Zoals deze pasta met spruitjes, boerenkoolpesto en hazelnoten bijvoorbeeld. Die je heel makkelijk maakt en waar zelfs onze kinderen thuis dol op zijn door de smaak die de boerenkoolpesto geeft aan het gerecht. De hazelnoten geven een lekkere crunch mee
35 minuten
Samenwerking – Deze romige ovenschotel is perfect voor doordeweeks. Zit bomvol groenten (800 gram!), vezels en is heel makkelijk om te maken. En het goede nieuws: de kids zijn er ook dol op. Ik gebruik hiervoor de diepvriesspinazie van Iglo en uit dezelfde vriezer plukte ik ook de pompoenblokjes. Je kunt
55 minuten
Ik ben dol op orzo in de lente en zomer. Deze kleine pastasoort heb je zo gemaakt en het combineert heel goed met diverse sauzen en groenten. Vandaag heb ik voor jullie een zalige orzo met pesto en daar voegde ik nog wat groene asperges en frizsoete en knapperige Looye
25 minuten
Deze spaghetti met geroosterde aubergine en basilicum is niet alleen bijzonder lekker, maar zit ook nog eens boordevol vezels. Als dat geen win-win situatie is! Sinds ik mijn voedingspatroon heb omgegooid eet ik veel meer vezels op een dag. Die haal ik enerzijds uit groenten en fruit, pitten, zaden en
1 uur
Pastasalade, wie is er niet groot mee geworden ;-). Zeker in de lente en zomer wordt er regelmatig een schaal vol gemaakt bij ons thuis en deze nieuwe pastasalade met mais, spinazie en pestodressing viel bijzonder goed in de smaak. De maiskorrels rooster je met gerookt paprikapoeder en tijm eerst
25 minuten
Niets lekkerder dan een perfect stukje gebakken zalm die nog mooi rosé van binnen is, maar ook een krokant velletje heeft. En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben! Ik serveerde mijn gebakken zalm met een romige citroen spaghetti en groene asperges en maakte voor de zalm
30 minuten
Ik had laatst een kliekje verse spinazieblaadjes in de koelkast en keek tegelijkertijd naar een basilicumplantje dat niet van plan was om nog ergens dit jaar te gaan floreren. Binnen 20 minuten was mijn ravioli met spinaziepesto, burrata en Honingtomaten geboren en dat was het beste wat ik had kunnen
20 minuten
Ik ben dol op gnocchi uit de oven en we maken het dan ook regelmatig thuis. Vaak met veel kaas erover om te gratineren. Maar deze keer niet. Ik liet me namelijk inspireren door de week zonder vlees (en zuivel) en wilde een gerecht maken (zonder vlees en zuivel dus)
55 minuten
De afgelopen weken heb ik ekker rustig aan gedaan. Wel in de keuken gestaan, maar geen content gemaakt. Veel leuke dingen gedaan met mijn mannen, familie en vrienden, maar vrijwel geen foto’s gemaakt. En ik heb niets nieuws op mijn blog geplaatst. Gekookt heb ik wel en flink ook! Dat
30 minuten
Gnocchi is een van mijn favoriete basisingrediënten voor doordeweeks. Mijn kinderen zijn er ook dol op en je kunt er alle kanten mee op. Traditioneel kook je ze, maar je kunt gnocchi ook goed bakken. Vooral als je ze op hoog vuur bakt, krijgen ze een krokant laagje wat onweerstaanbaar
30 minuten
Een tijdje terug had ik een kilo cherrytomaten in huis die ik besloot te roosteren in de oven. Uiteindelijk werd het een cherrytomatensaus voor mijn spaghetti die zalig was. En ik had ook nog eens genoeg saus over voor nog een tweede maaltijd. Meer recepten met cherrytomaten vind je hier.
1 uur
Ik had een bloemkool in mijn handen en besloot er pasta mee te maken. Dus die bloemkool in roosjes, hop de oven in, ik smoorde nog wat prei in de boter en vond bieslook in de koelkast. Tijdens het pakken van de bieslook keek ik naar een enorme pot met
45 minuten
Dit is nou echt een top recept voor het hele gezin in de zomer. Een voedzame pasta met broccoli-courgettesaus die helemaal niet gezond proeft, maar het wel is ;-). Met lekker veel broccoli en courgette erin, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en citroen en afgetopt met pangrattato. Wat ook
35 minuten
Mijn grootste man thuis eet het liefst iedere week spaghetti aglio e olio, oftewel spaghetti met knoflook en peper. Hij eet ook het liefst iedere week bami en mijn jongens spaghetti bolognese. Dus eigenlijk hoef ik alleen nog maar pakken spaghetti in huis te halen, maar wellicht dwaal ik nu
30 minuten
Ik kreeg een hele mooie mail van Sanne waarin ze vertelde over haar opa die altijd een pasta uit de oven maakte met een heerlijk krokant korstje. Sinds zijn overlijden is ze op zoek naar het recept, maar kon het niet vinden. Of ik misschien een idee had, met wat
Ik maakte deze pasta laatst op Instagram en noemde ‘m voor de grap blijmaakpasta. Wist ik veel dat honderden mensen met mijn halve instructies in de stories aan de slag zouden gaan, want ik werd overspoeld met foto’s van mijn blijmaakpasta. Nou, daar werd ik dus weer blij van ;-).
30 minuten
Voor een goede mac and cheese mag je me altijd uitnodigen om te komen eten. Alhoewel het een gerecht is wat ik voornamelijk eet in de herfst- en wintermaanden kun je er ook een zomerse variant van maken die wat lichter, maar nog steeds heerlijk romig is door het gebruik
20 minuten
Dol op pastasalades zijn we hier thuis, mijn mannen maak ik er ook altijd blij mee. Ideaal gerecht ook om te maken met kliekjes gekookte pasta, al was het alleen maar voor de lunch. Maar ik weet niet hoe het bij jullie is, maar onze pastasalades zijn vaak wel héél
20 minuten
Niets zo troostend als een bordje macaroni, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het eigenlijk nooit maak. Tot ik een tijdje terug het nieuwe kookboek À la minute van Mari Maris doorbladerde en zo stuitte op het recept voor haar ‘macaroni en tomaat’. Mari vraagt zich af of
30 minuten
Vorige week deelde ik met jullie al mijn recept voor zelfgemaakte selderijpesto. En vandaag ga ik daar het recept van deze pasta met knolselderij, selderijpesto en spekjes aan toevoegen! Een recept waarvoor je de hele knolselderij, inclusief loof, kunt gebruiken. En om het helemaal verspillingsvrij te maken heb ik ook
45 minuten
Ga voor de lol eens ‘spaghetti bolognese’ googelen en kijk wat voor foto’s je tegenkomt. Voornamelijk veel mooi opgemaakte bordjes met rode, goedgevulde tomatensauzen waar je direct trek van krijgt. Maar helaas, dat is geen bolognese. De traditionele bolognesesaus (die, jawel, uit Bologna komt) is namelijk echt een vleessaus. Waar
5 uur 30 minuten
De zomervakantie is voorbij, de kinderen zijn alweer een paar weken naar school en ik ben flink aan het werk. Dat betekent ook dat ik, vooral doordeweeks, weer anders aan het koken ben. Nog steeds lekker (ha!), maar wel vaak wat sneller, omdat ik gewoon minder tijd heb dan tijdens
20 minuten
Aubergine combineert bijzonder goed met zoete, gekaramelliseerde ui. Samen met wat oregano en balsamicoazijn maakte ik daar een pastasaus van die ik serveerde met orecchiette pasta en rucola. Maar je kunt ook kiezen voor penne, fusilli of zelfs verse ravioli. Nog wat geschaafde Parmezaanse kaas erover en je kunt genieten
35 minuten