Bacon and cheese spiraalburger

Een mega lekkere hamburger met spek en Beemster Kaas. De Bacon and cheese spiraalburger.

20 minuten
Voorbereidingstijd

20 minuten
Bereidingstijd

Bacon and cheese spiraalburger

Bacon and cheese spiraalburger

Yes, dit is een topper hoor! Een perfecte burger voor bijvoorbeeld Vaderdag, deze bacon and cheese spiraalburger! 

Het is een flinke unit, maar hij is zo lekker! En superleuk om zelf te maken, deze  hamburger gemaakt van opgerold spek met gehakt, Beemster Extra Belegen en barbecuesaus. Écht smullen!

Bacon and cheese spiraalburger

Cheeseburger met Beemster Kaas

Vorig jaar deelde ik samen met Beemster Kaas lekkere kaasbroodjes voor Moederdag. Dit jaar ga ik aan de slag met een toprecept voor Vaderdag. Geen ontbijt, maar een lekkere hap als avondeten. Een originele cheeseburger waar je je tanden écht in wil zetten.

Bacon and cheese spiraalburger

Een spiraalburger is een opgerolde hamburger. Door het gehakt te verdelen over plakken ontbijtspek en deze op te rollen ontstaat er een spiraalburger. 

Om de burger extra smaakvol en smeuïg te maken, verwerken we ook kaas in het gehakt. Ik gebruik hiervoor Beemster Extra Belegen. Een kaas met een pittige smaak, dat past perfect bij deze burgers met ontbijtspek en barbecuesaus.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de bacon and cheese spiraalburger.

Bacon and cheese spiraalburger

Spiraalburger maken

De Bacon and cheese spiraalburger ziet er spectaculair uit. Maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om de burger te maken? Daarbij heb je er ook geen ingewikkelde ingrediënten of apparatuur voor nodig.

De basis van de burger is gehakt met smokey barbecuesaus en geraspte Beemster Extra Belegen. Daarbij gaat een gesnipperd uitje, knoflookpoeder, zout en peper.

Om de spiraalburger te maken leg je 3 plakken ontbijtspek naast elkaar, met de uiteinden overlappend op elkaar. Verdeel hierover een laagje van het gehaktmengsel. Rol het spek hierna op zodat de spiraalburger ontstaat. 

Bak de burgers aan beide kanten aan in een pan met olie of boter. Lak de burgers hierna met een laagje BBQsaus. Leg de burgers in een ingevette ovenschaal en verwarm ze nog even in de oven. 

Maak de burgers af met een paar plakjes Beemster Extra Belegen, en verwarm deze nog kort mee in de oven. Het is echt een mega lekkere burger met spek en kaas. zet daar je tanden maar in!

Tips voor het maken van spiraalburgers

  • Het is ook lekker om de bacon and cheese spiraalburgers op de barbecue te bakken. Bak ze dan met de deksel op de barbecue, zodat de burgers van binnen ook goed garen. Draai ze na 8-10 minuutjes om. 
  • De burgers zijn best groot, dat komt ook doordat ze hoger zijn dan een standaard burger. Wil je de spiraalburgers iets kleiner maken? Gebruik dan 2 plakjes spek per burger in plaats van 3, die ik in dit geval heb gebruikt. 
Bacon and cheese spiraalburger

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Beemster kaas.

Ingrediënten

personen





Print dit gerecht

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bacon and cheese spiraalburger

Voorbereiding:
20 minuten

Stap 1

Meng het gehakt met gesnipperde ui, knoflookpoeder, barbecuesaus, paneermeel, zout en peper en geraspte Beemster Extra Belegen.

2

Stap 2

Leg de plakken spek voor je neer 3 achter elkaar en beleg dit met een laagje van het gehaktmengsel. Rol de plakken ontbijtspek op, tot een mooie spiraalburger ontstaat.

3

Stap 3

Bak de burgers aan beide kanten aan in een koekenpan met olie. Besmeer de spiraalburgers hierna met barbecuesaus en verwarm het nog 12 minuten in de oven op 180 graden.

4

Stap 4

Beleg de spiraalburgers na 10 minuten met plakjes Beemster Extra Belegen en verwarm dit de laatste minuten mee in de oven.

5

Stap 5

Serveer de bacon and cheese spiraalburgers op een hamburgerbun met ijsbergsla.

Ingrediënten

personen





Print dit gerecht

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bacon and cheese spiraalburger

Voorbereiding:
20 minuten

Stap 1

Meng het gehakt met gesnipperde ui, knoflookpoeder, barbecuesaus, paneermeel, zout en peper en geraspte Beemster Extra Belegen.

2

Stap 2

Leg de plakken spek voor je neer 3 achter elkaar en beleg dit met een laagje van het gehaktmengsel. Rol de plakken ontbijtspek op, tot een mooie spiraalburger ontstaat.

3

Stap 3

Bak de burgers aan beide kanten aan in een koekenpan met olie. Besmeer de spiraalburgers hierna met barbecuesaus en verwarm het nog 12 minuten in de oven op 180 graden.

4

Stap 4

Beleg de spiraalburgers na 10 minuten met plakjes Beemster Extra Belegen en verwarm dit de laatste minuten mee in de oven.

5

Stap 5

Serveer de bacon and cheese spiraalburgers op een hamburgerbun met ijsbergsla.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Wil je dit recept delen?