-
Gemiddeld
-
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Deze boontjes zijn een heerlijk bijgerecht voor je Aziatisch diner. Serveer bijvoorbeeld naast een lekkere vis of met tofu.
Lees verder onder de advertentie
Deze boontjes zijn een heerlijk bijgerecht voor je Aziatisch diner. Serveer bijvoorbeeld naast een lekkere vis of met tofu.
Sajoer
Sajoer is een Indonesisch woord dat letterlijk “groente” betekent en verwijst vaak naar een groentegerecht in een kruidige bouillon of kokossaus. Het is dus geen specifieke groente, maar een bereidingswijze.
Bereiding
-
1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze eventueel. Maak de Chinese kool schoon en snijd hem in repen. Was de puntpaprika, halveer hem in de lengte en snijd hem in reepjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en rasp hem fijn. Los het bouillonblokje op in ca. 300 ml kokend water.
-
2. Verhit de olie en bak er de ui, de knoflook en de sambal 3-4 minuten in. Voeg de gember toe en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de sperziebonen, de paprika en de bouillon toe en breng op laag vuur aan de kook. Kook de bonen in 3-4 minuten gaar. Voeg de kool toe en kook nog ca. 1 minuut.
Per portie: 142 kcal | 8 g koolhydraten | 4 g eiwit | 9 g vet
Fotos: Stephan van Raay Servies etc.: eigen collectie
Serveertip
Sajoer is heerlijk om te serveren naast tofu of vis, en behoort dus tot de bijgerechten.
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.