Romige vissoep met Noorse garnalen

Romige vissoep met Noorse garnalen

Noorse vissoep wordt ook wel fiskesuppe genoemd. Je kan de soep met vis naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen.
Gebruik bij voorkeur verse vis van de visboer, dat verschil proef je echt.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 1 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • aardappels
  • pimentbessen
  • melk
  • zout
  • ui
  • water
  • witvis
  • garnalen
  • room
  • dille
  • peper

Method
 

  1. Doe de aardappel, de ui en de pimentbessen in een pan met 500 ml water, de melk en een snuf zout. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten rustig koken tot de aardappel zacht is.
    Voeg de vis toe en dek de pan af met een deksel. Kook de soep 3 minuten tot de vis net gaar is. Voeg de garnalen, de room en de dille toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm de soep goed door maar laat hem niet koken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!