Regenboogburgers met gegrilde groenten en wortelketchup

vegaburgers: regenboogburger

In samenwerking met De Vegetarirsbond

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Dat vegaburgers niet alleen lekker maar ook kleurrijk zijn bewijst dit smaakvolle recept. Ook zo benieuwd? Duik snel de keuken in en maak deze heerlijke regenboogburgers met gegrilde groenten en ketchup van wortelen.


Lees verder onder de advertentie

Dat vegaburgers niet alleen lekker maar ook kleurrijk zijn bewijst dit smaakvolle recept. Ook zo benieuwd? Duik snel de keuken in en maak deze heerlijke regenboogburgers met gegrilde groenten en ketchup van wortelen.

Tip

Maak de wortelketchup het liefst zo ver mogelijk van te voren. Als hij een dag of twee kan trekken, heeft hij nog veel meer smaak. Hij blijft ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.

Bereiding

  1. Verhit voor de wortelketchup de olie in een koekenpan. Voeg de wortel, de ui, de bleekselderij, de gember, de knoflook, de rode peper en de tomatenpuree toe en fruit ca. 4 minuten op laag vuur. Voeg de gedroogde kruiden en wat zout en peper toe. Blus af met de gepelde tomaten en 150 ml water en breng aan de kook. Leg het deksel schuin op de pan en laat ca. 50 minuten zachtjes pruttelen.

  2. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel en pureer het geheel met een staafmixer glad. Giet het door een zeef in een kookpan. Voeg de azij n en de rietsuiker toe en breng opnieuw aan de kook. Laat nog eens 50 minuten zachtjes pruttelen. Laat afkoelen en bewaar de ketchup in een goed afgesloten schone fles of pot in de koelkast.

  3. Wrijf de aubergine, de courgette, de paprikas en de ui in met olij folie en bestrooi met zout en peper. Gril de groenten in porties in een hete grillpan of op de barbecue tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Halveer de burgerbroodjes en rooster ze op de snijkant ook even in de grillpan. Bestrijk 4 broodjeshelften royaal met de wortelketchup en beleg met de sla en de gegrilde groenten.

  4. Stapel telkens twee belegde broodjes op elkaar, garneer met een plak tomaat en nog meer ketchup. Dek af met de overige broodjeshelften.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotos: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.