Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek voor iedereen die behoefte heeft aan comfort food: Midnight Chicken.
Middernachtkip
			Lees verder na de advertentie
Dit boek is het bewijs hoe troostend eten kan zijn. Er was een tijd dat de wereld voor Ella Risbridger teveel was. Geluiden waren te luid en kleuren te fel. Op een nacht lag ze op haar koude keukenvloer, mijmerend of ze ooit nog overeind zou komen. En toen was daar kip. De gedachte aan het braden en eten van een malse kip bracht haar overeind en gaf haar de zin in het leven terug. Bij het maken van dit kookboek hield Ella drie regels aan waarvan ze hoopt dat iedereen ze toepast bij het maken van haar gerechten. Voeg altijd zout toe aan je pastawater, voeg bij twijfel boter toe en zet door. Daar hoeven wij niks meer aan toe te voegen.
Ella Risbridger. Midnight Chicken. Uitgeverij Fontaine. 288 paginas. Prijs: 29,99 euro.
Midnight Chicken
              € 29,99
            
Bestel nu

Zin in comfort food? Probeer eens:
        Tip
Ontvang 12x Foodies + het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Eet jezelf gezond’ tijdelijk samen voor maar 65,-
Maandelijkse inspiratie en recepten met seizoensproducten + Jamie Olivers boek met 120 recepten, 50 praktische gezondheidstips n 2-weken maaltijdplan
Ontdek aanbieding
(klik op de titel om het recept te zien)
Een broodje visstick
Een bramenpizza
Of kleine dikke piepkuikens met harissa
Onze tips

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Brazili op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Deze makkelijke airfryer-maaltijden wil je elke dag maken

Zo kun je het beste bieten bereiden volgens chef Geneal Harreman

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australi is al jaren fan van haar recepten nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je cht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.
															



