Voorproefje: 3 heerlijke recepten uit het nieuwe boek Flavour van Ottolenghi

Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek van onze favo chef allertijden: Flavour van Yotam Ottolenghi.

Knolselderijsteaks met caf de paris-saus


Lees verder na de advertentie

Als er iemand bekend staat om het toveren met groenten dan is het Ottolenghi wel. In zijn nieuwe boek slaagt hij er opnieuw in om groenten aantrekkelijk te maken voor het grote publiek. Van schnitzels van puntpaprika tot deze knolselderijsteaks met caf de paris-saus.

Gevulde auberginerolletjes in kokos-dal met kerrie


Tip

Pre-order nu: Het Grote Kerstnummer van Foodies voor slechts 12,50, tijdelijk met gratis verzending

Pre-order nu: Het Grote Kerstnummer van Foodies voor slechts 12,50, tijdelijk met gratis verzending

Extra kerstbeleving: complete wijn-spijs masterclass, 90+ heerlijke recepten en tips voor prachtig opgemaakte borden

Logo van bedrijf

Ja, dat wil ik >

Aubergine is altijd al een van de favoriete groenten van Ottolenghi geweest. Vaak zagen we ze gestoofd of gegrild uit de oven. Hij weet als geen ander te laten zien dat aubergine helemaal geen saaie groente is. Dit gerecht kost wat meer tijd dan je misschien gewend bent – maar dat is niet onbekend bij Ottolenghi – maar is zeker de moeite waard.

Pandanpudding met koffiesiroop

Nog zo’n origineel recept: pandanpudding met koffiesiroop. Hij maakt hiervoor gebruik van pandanbladeren, welke je veel terug ziet komen in Aziatische gerechten. Het aroma van pandan houdt het midden tussen gras en vanille en is vooral lekker bij tropisch fruit, in cakes of in combinatie met koffie zoals in dit recept.

Flavour


€ 33,99

Bestel nu

Cover voor Flavour

Onze tips

eva koper houdt pistachecroissant vast

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Bloemkool filo pakketjes op een schaal

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Yotam Ottolenghi & Noor Murad in DeLaMar

Het kookboek van Ottolenghis topchef is n uit en iedereen is laaiend enthousiast

Sesam miso brood Fort Negen

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Kip Piccata met tagliatelle op een bord met een vork

Z haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

jamie oliver houdt boek vast

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Moqueca visburger op borden voor zwembad

Brazili op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Jamie Oliver met bord eten

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Kom van tortilla met daarin onder andere guacamole, paprika en zalm

Deze makkelijke airfryer-maaltijden wil je elke dag maken

geneal harreman met groenten in hand

Zo kun je het beste bieten bereiden volgens chef Geneal Harreman

Fattoush salade in een schaal met bestek en op een bord

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Bakken zoals het bedoeld is Chef Joan en Fiona

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Natalia Rudin met hond en eten van Cooking Fast & Slow

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Lenna's Plant Based Kitchen

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

omslag boek: receptin eats vanavond

Australi is al jaren fan van haar recepten nu is Nederland aan de beurt

de leukste kookboeken van 2020

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.