Gesmoorde uitjes en linzen met tijm en rode port – Foodies

Gesmoorde uitjes en linzen met tijm, rode port en spinazie

In samenwerking met WMF

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Dit bijgerecht met gesmoorde uitjes is net even anders dan de doorsnee sperziebonen of broccoli. Daarnaast zijn linzen supergezond, dus wat houdt je tegen? De balsamico, tijm en een scheut port maken er wat bijzonders van!


Lees verder onder de advertentie

Dit bijgerecht met gesmoorde uitjes is net even anders dan de doorsnee sperziebonen of broccoli. Daarnaast zijn linzen supergezond, dus wat houdt je tegen? De balsamico, tijm en een scheut port maken er wat bijzonders van!

Tip

De WMF Fusiontec Mineral pannen hebben een dikke bodem waarin je de linzen perfect kunt garen. Gebruik voor dit gerecht bij voorkeur de grootste pan uit de set: dan heb je alle ruimte om te spinazie goed te laten slinken!

Bereiding

  1. Halveer de uien en pel ze voorzichtig zodat ze heel blijven. Verdeel de olie en de boter over de bodem van de pan en bestrooi met wat zout en peper.

  2. Leg de uien met het snijvlak naar beneden op de bodem van de pan. Leg de takjes tijm tussen de uien, leg het deksel op de pan en zet op matig vuur.

  3. Smoor de uien in ca. 15 minuten rustig beetgaar. Voeg daarna de linzen toe en blus af met de rode port en de bouillon.

  4. Leg het deksel weer op de pan en stoof de linzen in ca. 20 minuten rustig gaar. Roer af en toe voorzichtig om maar probeer de uien heel te houden.

  5. Roer als laatste de gewassen spinazie erdoorheen en laat slinken. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een flinke scheut balsamico-azijn.

Per portie: 398 kcal | 52 g koolhydraten | 19 g eiwit | 9 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.