Red velvet taart – Foodies

Red Velvet cake
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Een echte showstopper op elk feestje: de red velvet cake. Met dit recept creer je een prachtige, fluweelzachte taart die niet alleen lekker is, maar ook iedereens aandacht trekt. Zeker wanneer je ‘m open snijdt. Niemand zal verwachten dat die witte taart zo’n felgekleurde binnenkant heeft!


Lees verder onder de advertentie

Een echte showstopper op elk feestje: de red velvet cake. Met dit recept creer je een prachtige, fluweelzachte taart die niet alleen lekker is, maar ook iedereens aandacht trekt. Zeker wanneer je ‘m open snijdt. Niemand zal verwachten dat die witte taart zo’n felgekleurde binnenkant heeft!

Serveersuggestie

Schaaf wat witte chocolade dun met een rasp of dunschiller. Bestrooi de tulband met de geschaafde witte chocolade voor een extra feestelijk effect.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180C / hetelucht: 160C). Bekleed 2 taartvormen van 18 cm met bakpapier.

  2. Meng de droge ingredinten in een kom. Klop de eieren, voeg de olie en de karnemelk eraan toe en roer de kleurstof erdoorheen.

  3. Roer het eimengsel door het bakmeelmengsel. Mix het met een mixer tot een glad beslag.

  4. Verdeel het beslag over de taartvormen en bak 25-minuten in de oven tot het gerezen is en een houten prikker er droog uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

  5. Klop voor het glazuur de boter met de poedersuiker glad. Klop de roomkaas erdoorheen. Maak een laagje glazuur tussen de taartlagen en bestrijk de buitenkant van de taart met het overige glazuur.

Per portie: 684 kcal | 69 g koolhydraten | 8 g eiwit | 41 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotos: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.