
- 
Eenvoudig
 - 
ca. 1 uur en 50 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 50 min. bereidingstijd
 
Deze pavlova is een echt spektakelstuk op tafel. De knapperige meringue met een zachte binnenkant vormt de perfecte basis voor een romige topping en een kleurrijke mix van fruit.En het beste? Hij komt gewoon uit de airfryer.
			Lees verder onder de advertentie
			
Deze pavlova is een echt spektakelstuk op tafel. De knapperige meringue met een zachte binnenkant vormt de perfecte basis voor een romige topping en een kleurrijke mix van fruit.En het beste? Hij komt gewoon uit de airfryer.
Tip
Deze pavlova is licht, elegant en verrassend makkelijk te maken. In dit recept maak je het dessert met zomerfruit, maar in de winter kun je gewoon voor andere vruchten gaan. Wat denk jij bijvoorbeeld van vijgen of een citrusvrucht?
Bereiding
- 
Verwarm de airfryer of oven voor (elektrisch: 140C / hetelucht: 120C / airfryer: 120C). Bekleed de bodem van het mandje van de airfryer of een bakplaat met bakpapier.
 - 
Klop de eiwitten tot stijven pieken. Klop de suiker lepel voor lepel erdoorheen, tot je een glanzende meringue hebt. Klop de vanille, de azijn en de maizena erdoorheen.
 - 
Lepel de meringue in een hoop op het bakpapier en maak een kuil in het midden, zodat de vulling er straks in kan. Bak ca. 20 minuten.
 - 
Verlaag de temperatuur (elektrisch: 120C / hetelucht: 100C / airfryer: 100C) en bak nog 60-75 minuten, tot de meringue aan de buiten- en onderkant krokant is.
 - 
Zet de airfryer of oven uit en laat de meringue erin afkoelen. Leg hem voorzichtig op een schaal of bord. In een luchtdichte bak blijft hij een dag goed.
 - 
Meng om te serveren het fruit met de poedersuiker en laat minimaal 20 minuten staan. Klop de slagroom lobbig.
 - 
Lepel de slagroom op de meringue. Verdeel het fruit erop en besprenkel met het sap van het fruit.
 
Per portie: 292 kcal | 32 g koolhydraten | 2 g eiwit | 17 g vet
BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Kim Lightbody Styling: Faye Wears Foodstyling: Jessica Ransom
Wat vind jij van dit recept?

Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.