
-
Eenvoudig
-
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Hij is net anders dan anders, de pasta kook je namelijk in de saus. Hierdoor krijg je een extra romige saus in combinatie met de slagroom en Parmigiano.
Lees verder onder de advertentie
Hij is net anders dan anders, de pasta kook je namelijk in de saus. Hierdoor krijg je een extra romige saus in combinatie met de slagroom en Parmigiano.
Tip
Kook de pasta goed door tijdens het koken in de slagroom, zodat het niet blijft plakken aan de bodem.
Bereiding
-
Hak de uien en knoflook lekker fijn en pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.
-
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en laat de ui en knoflook een paar minuten zachtjes aanbakken, tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de tomatenpuree, het paprikapoeder, de oregano en chilivlokken toe en bak 1 minuut aan of totdat het lekker begint te ruiken.
-
Gooi nu het gehakt erbij en druk stevig tegen de bodem van de pan, breng meteen op smaak met zout en peper. Laat bakken totdat de onderkant van het gehakt bruin is en het vocht uit het vlees is verdampt.
-
Prak het gehakt met een spatel in stukjes en voeg de passata, slagroom, bouillon en alle rigatoni toe, scheur de helft van de basilicumblaadjes en gooi die er ook bij. Roer goed door en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door zodat de pasta gelijkmatig gaart en niet aanbakt. Schenk er nog wat bouillon bij als het te droog wordt.
-
Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de spinazie toe, roer nog eens goed door en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en meng driekwart van de Parmigiano erdoorheen. Schep er voor de glans eventueel nog een klontje boter door.
-
Serveer met de overgebleven Parmigiano en de andere helft van de basilicumblaadjes.
Receptuur: Sepp van Dijk
Serveertip
Voeg vlak voor het serveren n schep water door de pasta heen en roer goed. Hierdoor wordt het extra smeug.
Wat vind jij van dit recept?
Uit het boek
Super Simple, Very Tasty
€ 29,99


Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.