Australie is al jaren fan van haar recepten nu is Nederland aan de beurt

In Australie is ze een culinaire superster met miljoenen fans, een populaire foodblog n een nieuw kookboek. Het is dus hoog tijd dat we RecipeTin Eats in Nederland beter leren kennen. En dat doen we meteen goed, met een voorproefje uit haar boek!

Wie net als ik geen aflevering van Masterchef Australie mist, kan zich vast nog wel herinneren dat er in het laatste seizoen heel wat koks voorbij kwamen met een grote following op social media. Zo ook Nagi Maehashi, ook wel bekend als RecipeTin Eats, die halverwege het seizoen als gast chef verscheen. Alle kandidaten gingen uit hun dak en konden niet geloven dat ze er echt was. Ik moest daarentegen – thuis op de bank – eerst even googelen, voordat ik haar (en haar hond!) herkende. Je begrijpt: het is de hoogste tijd dat Nederland deze wereldbekende thuiskok leert kennen!

Wie is RecipeTin Eats?

Nagi Maehashi is een Australische thuiskok (met Japanse roots), fotograaf en het gezicht van RecipeTin Eats. Wat begon als een uitlaatklep naast haar baan in de financiële sector is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste foodblogs ter wereld. Haar website wordt jaarlijks meer dan een half miljard keer bezocht, en op social media heeft ze een following van meer dan 5 miljoen.

Toch kookt ze nog steeds elke dag met veel plezier. “Het is mijn werk geworden, maar het voelt nog steeds als hobby. Ik experimenteer s avonds nog steeds met recepten voor de lol”, aldus Nagi. Wanneer ik haar op een woensdagochtend spreek, is het aan de andere kant van de wereld al avond.

Op het menu staat de eenpanspasta met kip en tomaat uit haar nieuwe boek. “Na een lange dag wil ik net als iedereen gewoon wat lekkers maken zonder gedoe. En pan, weinig afwas, veel smaak daar hou ik van”, licht ze toe. Toch zijn haar gerechten niet per se simpel.

“De pasta lijkt eenvoudig, maar er zit diepte in de saus. Dat zie je bij veel van mijn recepten terug: ze zijn gemaakt met alledaagse ingrediënten, maar door slimme technieken of smaakmakers worden ze toch bijzonder. Ik vind het belangrijk om recepten te ontwikkelen die toegankelijk zijn, maar ze moeten vooral ook technisch kloppen. Daarvoor test ik ze ik eindeloos totdat ik helemaal tevreden ben” vertelt Nagi enthousiast.

Foolproof recepten

Om dat eindeloos testen staat ze bekend. “Ik blijf testen tot ik honderd procent tevreden ben. Als het niet perfect is, komt het niet online. Mijn volgers weten daardoor dat het maken van mijn recepten haast niet mis kan gaan. Ik hoor vaak: als ik het maak, lukt het. Daar doe ik het voor, aldus Nagi.

Haar trouwe volgers weten haar inmiddels niet alleen meer online te vinden. In Australië brak ze met haar eerste kookboek ‘DINNER’ records waarvan men dacht dat het niet meer mogelijk was: het werd daar het bestverkopende kookboek van het decennium. Met haar tweede boek zijn de verwachtingen dan ook torenhoog en wij kunnen alvast verklappen: het stelt niet teleur.

RecipeTin Eats: VANAVOND

In het boek ‘RecipeTin Eats: VANAVOND’ vind je foolproof recepten voor meer dan 150 makkelijke maaltijden, 800 variaties op die recepten en 3000 mogelijke combinaties. Waaronder onweerstaanbare publiekslievelingen denk aan langzaam gegaarde Italiaanse gehaktballen in een rijke tomatensaus met gesmolten kaas of Aziatische kip die op je tong smelt, in een kleverig-zoete sojaglazuur – maar ook snelle succesgerechten die binnen 20 minuten op tafel staan ideaal voor doordeweeks n verrassende diners waarmee je moeiteloos indruk maakt op je gasten.

RecipeTin Eats: VANAVOND

€ 32,99

omslag boek: receptin eats vanavond

Recepten van RecipeTin Eats

Benieuwd naar haar foolproof recepten? Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen onze favorieten alvast met je delen:

ovenschaal met zalm en gratin


Citroenzalm met aardappelgratin

Dit gerecht is in elk opzicht geweldig! De aardappelgratin gaat alvast de oven in terwijl de zalm in de marinade van citroen en knoflook ligt. Daarna leg je de vis op de aardappelgratin en terwijl de zalmfilets garen, trekken hun verrukkelijke sappen in de romige, kazige laagjes aardappel eronder.

Naar het recept

bord met RUNDERGEHAKT MET HONING & GEMBER


Rundergehakt met honing & gember

Je ziet niet vaak dat rundergehakt met Aziatische smaakmakers wordt gekruid, maar dat is inmiddels een van mijn specialiteiten geworden. Rundergehakt is heel handig: je hoeft zelf geen vlees meer te hakken en het neemt heel makkelijk smaken op.

Naar het recept

bord met geroosterde bloemkool en kaas


Geroosterde bloemkool met kaassaus

Geroosterde bloemkool is vanwege zn imponerende vorm een aantrekkelijk vegetarisch hoofdgerecht. Ik heb hem al op allerlei manieren gemaakt, maar deze versie met kaassaus stak er met kop en schouders boven uit. Het is een soort koolhydraatarme mac and cheese!

Naar het recept