Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Wil je beginnen met bakken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je juist een ervaren bakker, maar ben je het spoor bijster tussen alle bakrecepten? In Bakken zoals het bedoeld is neemt Chef Joan ons even mee terug naar de basis van het bakken. Wij vertellen je alles over haar boek n delen alvast heerlijke recepten!


Lees verder na de advertentie

Bakken zoals het bedoeld is

Of je nu een ervaren bakker bent of dat je misschien net wil beginnen met het maken van heerlijke bakrecepten, Chef Joan vertelt je precies hoe het moet. Met haar nieuwe boek Bakken zoals het bedoeld is neemt ze je mee terug naar de basis van puur en ambachtelijk bakken. Hierin deelt ze verschillende familierecepten, welke voornamelijk zijn ontstaan tijdens haar jeugd in Ierland en haar liefde voor bakken. Zo vind je authentieke recepten waarop ze haar creativiteit heeft losgelaten, en deelt unieke creaties en moderne variaties.

In het boek vind je recepten voor zowel hartige als zoete baksels, van taarten en koekjes tot brood en cakes. Dus voor iedereen die thuis aan de slag wil gaan met bakken, is dit het perfecte boek voor inspiratie en duidelijke instructies om te bakken zoals het bedoeld is: bak zoals het bedoeld is: puur, smaakvol en vooral om samen te delen. Benieuwd naar haar recepten? Scroll dan snel door in dit artikel!

Bakken zoals het bedoeld is


€ 19,99

Cover Bakken zoals het bedoeld is

Chef Joan

Joan Buitenhuis, ook wel bekend als Chef Joan, is geboren in Ierland en opgegroeid in Edingburgh, Schotland. Later heeft ze op verschillende plekken gewoond, vanwege het werk van haar man. Inmiddels wonen ze samen in Dordrecht en hebben ze een dochter Fiona, waarmee ze in 2012 ook het familiebedrijf Coffeelicious gestart zijn: een bakery store met de heerlijke koekjes, taarten, cupcakes en andere zoete lekkernijen.

Het is dus geen verrassing dat Joan van zoet houdt. De liefde voor bakken is al vroeg ontstaan door het vele bakken bij haar thuis. Hier stond ze als klein meisje vaak naar te kijken en familierecepten werden hier continu doorgezet. Veel van deze ervaringen en recepten heeft ze met zich meegenomen en hier nu een eigen twist aan gegeven. Of het nu recepten van generatie op generatie zijn, iets uit een ander boek wat haar lekker leek of iets proefde wat ze lekker vond en het recept hiervan vroeg, ze heeft overal haar eigen twist aan gegeven. Na jaren druk geweest te zijn met de zaak, had ze nu eindelijk wat meer tijd en al haar – klassieke – recepten gebundeld in Bakken zoals het bedoeld is.

Recepten Bakken zoals het bedoeld is

Na jarenlang verschillende recepten uitproberen en verzamelen, kun jij nu zelf aan de slag met haar eigen bakboek om deze heerlijke lekkernijen zelf te maken en te gaan bakken zoals het bedoeld is: puur, smaakvol en vooral om samen te delen.

Zelfgemaakte chocolate chip cookies


Chocolate chip cookies

Op zoek naar het ultieme koekje voor elke gelegenheid? Deze chocolate chip cookies zijn precies wat je nodig hebt: heerlijk vol van smaak, met een perfecte balans tussen krokante randen en een smeuge binnenkant. Ze zijn onweerstaanbaar bij de koffie, als traktatie voor jezelf of om uit te delen.

Naar het recept

White chocolate raspberry cake met tussen de twee cakes en bovenop witte chocolade creme en afgetopt met frambozen


White chocolate raspberry cake

Op zoek naar een taart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook onweerstaanbaar smaakt? Probeer deze witte chocolade framboos cake! Zachte cake, smeuge vulling en lichte zoetheid maken m perfect voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als je jezelf eens echt wilt verwennen.

Naar het recept

Versgebakken scones op een taartplateau


Scones

Zin in iets lekkers bij de thee? Deze klassieke scones zijn een echte Britse traktatie: luchtig, kruimelig en perfect met een lik jam en clotted cream. Ze lijken simpel, maar vereisen wel wat techniek om ze echt mooi hoog en luchtig te krijgen. Met dit recept en een beetje gevoel voor deeg bak jij straks scones als een echte pro!

Naar het recept

Cover Bakken zoals het bedoeld is

Onze tips

Profielfoto van

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.