Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je cht makkelijk en snel

Een kookboek voor wanneer je echt even geen tijd of zin hebt. Of allebei. Jelle Beeckman, ook wel bekend als The Messy Chef, laat zien dat je met simpele ingredinten en zonder teveel gedoe, toch heerlijke gerechten op tafel kunt zetten. Wij delen alvast een paar heerlijke recepten uit zijn nieuwe kookboek ‘Snelle Jelle’!


Lees verder na de advertentie

Misschien is het wel herkenbaar: je komt thuis na een lange werkdag, de koelkast is leeg, de honger is groot en de bank roept. Toch moet er nog iets op tafel komen. Afhalen is net wat te prijzig en dus grijp je weer naar die trouwe pasta pesto of de inmiddels standaard AVG. Maar daar heeft Jelle Beeckman beter bekend als The Messy Chef nu iets op bedacht en deelt hij met jou in zijn nieuwe kookboek ‘Snelle Jelle’.

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.

Snelle Jelle

In het boek ‘Snelle Jelle’ laat Jelle Beeckman zien dat snel en lekker koken cht geen gedoe hoeft te zijn. Met simpele ingredinten en slimme recepten lig je in een mum van tijd weer met je voeten omhoog. Benieuwd? Dat snappen we! Daarom delen we alvast een paar smakelijke recepten uit het boek om je op weg te helpen.

The Messy Chef

Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, is een Belgische foodblogger, kookboekenauteur en culinaire contentmaker. Hij staat bekend om zijn no-nonsense kookstijl: lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn, en een beetje rommel in de keuken is helemaal ok.

Hij maakt voornamelijk toegankelijke recepten voor de doordeweekse dag, zonder moeilijke ingredinten of dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan. Inmiddels heeft Jelle al vier mooie boeken uitgebracht en is Snelle Jelle nummer vijf in de rij. Met het motto “Het hoeft er niet perfect uit te zien, als het maar goed smaakt“, heeft hij ook weer een prachtig exemplaar weten te maken!

kookboek Snelle Jelle

Snelle Jelle recepten

Hieronder delen we alvast een paar van de heerlijke recepten uit zijn nieuwe kookboek. Welke ga jij als eerst proberen?

Turkse pizza


Turkse pizza met merguez worstjes

Jelle: “Turkse pizza of lahmacun is een van mijn favoriete streetfoodgerechten. Voor dit recept gebruik ik het gehakt van merguez worstjes in plaats van de helft van mijn kruidenkast op het aanrecht te zetten. Merguez bevat namelijk al heel veel smaak en kruiding. Bakken, oprollen en in je dankbaar bakkes proppen.”

Naar het recept

broodjes met kip in een ovenschaal


Chicken BBQ-buns uit de oven

Jelle: “Zalig comfortfood en de ideale snack om achter de hand te hebben wanneer je van die vrienden over de vloer hebt die na vier wijntjes de koekjes uit de kast beginnen op te eten!”

Naar het recept

pasteitjes met gerookte zalm, rucola en citroen


Pasteitjes met gerookte zalm

Jelle: “Een grotere variant van de ovenhapjes waar iedereen stil van wordt op kerstavond. Vooral dan omdat iedereen zijn tong en verhemelte verbrand heeft. Heerlijk als voorgerecht en hoofdgerecht. En dan bedoel ik echt, ik wil het als voor- en hoofdgerecht in n menu. Zo lekker!”

Naar het recept

burger in een bakje


Smashed scampiburger

Jelle: “2024 was het jaar van de smashed burger. Bekende ketens begonnen ze ook aan te bieden en nieuwe ketens werden uit de grond gestampt. Omdat ik dit jaar nooit en nergens een visalternatief heb gezien, ben ik zelf aan de slag gegaan. Met succes, deze smashed scampiburger bespaart je daarenboven ook nog eens vuile handen en knoeiwerk van het vormen en boetseren van de burger zelf. Hieronder lees je waarom en hoe!”

Naar het recept

kip en aardappels op een schaal met sperziebonen


Kip met perziksaus

Jelle: “De combinatie van kip en perzik is de smaak van mijn jeugd. Dat en Tutti Frutti, Chocotoffs, zure matten en goedkope M&Ms. Maar daar valt niet veel mee te doen. Deze glanzende, zoete en toch hartige saus ga je nog vaak maken en past ook zeer goed bij worst!”

Naar het recept

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.

Onze tips

Profielfoto van

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.