Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Als iemand weet hoe je plantaardig eten toegankelijk maakt, dan is dat Lenna Omrani. Wij gingen er met haar over in gesprek!


Lees verder na de advertentie

Met in totaal meer dan 150 duizend volgers op sociale media laat Lenna Omrani zien hoe je gezonde, eiwitrijke en vooral lekkere plantaardige maaltijden maakt. Haar nieuwste boek, Lennas Plantbased Kitchen, is haar persoonlijkste tot nu toe en staat vol met haar favoriete recepten.

Benieuwd naar het boek, haar hele verhaal en hoe zij is overgestapt naar volledig plantaardig eten? Je leest het in deze Foodies:

De nieuwste Foodies

Koken met kleur 7.99

Dieprode aardbeien, heldergroene sla en knalgele mais: in de zomer draait alles om kleur, en dat is goed te zien in deze Foodies.

  • Geniet van zelfgemaakt ijs
  • Ga aan de slag met de Mexicaanse keuken
  • Kook zomerse recepten van Lenna Omrani


en nog veel meer

cover van foodies koken met kleur

Plantaardig eten

Kun je niet wachten? We kunnen alvast verklappen dat de overstap naar een volledig plantaardig dieet voor Lenna geen grote omschakeling was. Ik ben half Nederlands, half Tunesisch, zo vertelt ze. In Tunesi wordt vlees meer gebruikt om eten op smaak te brengen dan als echt hoofdbestanddeel van de maaltijd, zoals we dat in Nederland gewend zijn. En we eten in Nederland dan wel wat groente ernaast, maar in Tunesi zijn verse groenten en kruiden het belangrijkste deel van de maaltijd. Daarmee ben ik dus opgegroeid.

Volwaardig plantaardig

Naast dat ze als kind dus al in de keuken stond, was Lenna veel te vinden op het sportveld, waar ze op hoog niveau hockeyde. Na een blessure en meerdere knieoperaties was het einde carrire. Toen dacht ik: wat ga ik nu doen?”. Ik ben me toen bezig gaan houden met gezond eten, omdat ik wel fit wilde blijven. En ik was ook op zoek naar controle en naar iets waardoor ik me weer een beetje ok kon voelen. Na een tijdje sloeg ik daar echter helemaal in door, was ik er obsessief mee bezig, en op een gegeven moment durfde ik gewoon bijna niks meer te eten. Mijn liefde voor het koken, die ik altijd had gehad, was helemaal weg.

Toen Lenna weer een gezonde relatie had met eten, is ze voeding en ditiek gaan studeren. Hier kwam ze erachter welk effect plantaardig eten eigenlijk op je gezondheid heeft. “Ik had een onrustige huid en veel last van mijn buik, dit was – na een experiment van een paar weken dat ik heb gedaan – bijna helemaal weg”.

Recepten Lenna’s Plant Based Kitchen

Om je alvast een inkijkje te geven in Lenna’s nieuwste boek, mogen wij een paar recepten met je delen uit Lenna’s Plant Based Kitchen! Wil je nog meer ontdekken van Lenna? Meer recepten vind je in Foodies: Alles draait om kleur.

Pruimengalette met bolletjes ijs


Pruimengalette

Deze galette is een eenvoudig maar elegant dessert, waarin sappige pruimen de hoofdrol spelen. De knapperige, goudbruine korst en het zoet-frisse fruit maken dit een perfecte traktatie voor bij de koffie of als afsluiter van een zomerse maaltijd.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het cht hebben begrepen door een kaasplankje n een toetje te eten.