De asperges staan alweer te popelen om van de markt gepikt te worden. Voor wie alleen het witte goud in zijn mandje stopt; laat je eens inspireren door deze heerlijke recepten met groene asperges. Hierna wil je nooit meer anders!
Groene asperges recepten
Breng de zon op je bord met deze knalgroene stengels. Wist je trouwens dat groene asperges hun prachtige kleur aan het zonnetje te danken hebben? Niet alleen de kleur is anders dan de witte variant, maar er zijn nog meer verschillen. Waaronder bijvoorbeeld de smaak. Zo smaken groene asperges iets aardser en hartiger, terwijl witte asperges zacht en mild smaken.
Ben je benieuwd geworden? Je kunt groene asperges op verschillende manieren bereiden en natuurlijk gebruiken in je favoriete recepten. Scroll daarvoor verder in dit artikel!
Recepten met groene asperges:
Doe hieronder inspiratie op en ga aan de slag met onze favoriete recepten met groene asperges:
Zachte aspergefrittata
Echt zo’n gerecht dat wat ons betreft tijdens een uitgebreide lunch of brunch niet mag ontbreken. Maak ’s ochtends deze zachte frittata en serveer m met een heerlijke groene salade. Simpel n ook nog eens erg lekker!
Asperges in bladerdeeg
Om de aspergetijd te vieren zetten wij graag deze heerlijke hapjes op tafel. Je maakt ze in een mum van tijd, zonder in te leveren op smaak. Om je vingers bij af te likken!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.
FAVORIET
Geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes
Het beste van foodies recepten in n, haast onmogelijk maar deze geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes is wel favoriet!
Ingredinten
- 4 eieren
- 150
g kerstomaten - 2 avocados
- 2
el olijfolie - sap van 1/2 citroen
- zout en peper
- 0,5
bosje peterselie - 20 groene asperges
Bereiding
-
Kook de eieren in 5-6 minuten halfhard. Was de tomaatjes en snijd ze in kwarten. Halveer de avocados en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze grof. Meng de eieren met de avocado, de tomaatjes, 1 el olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
-
Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de peterselie grof. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de asperges ca. 5 minuten op de barbecue. Leg de asperges op een schaal en verdeel er het avocadomengsel over. Bestrooi met de peterselie.
Onze tips
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.