
- 
Eenvoudig
 - 
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
 
Deze heerlijke cake bevat vers fruit en dat proef je meteen! Het laagje amandelkruimel zorgt voor een perfecte bite. Of je het nou serveert bij de koffie of op een verjaardag, deze cake valt hoe dan ook in de smaak!
			Lees verder onder de advertentie
			
Deze heerlijke cake bevat vers fruit en dat proef je meteen! Het laagje amandelkruimel zorgt voor een perfecte bite. Of je het nou serveert bij de koffie of op een verjaardag, deze cake valt hoe dan ook in de smaak!
Variatietip
Liever ander fruit? Probeer dan eens bramen of abrikozen.
Bereiding
- 
Vet een ovenschaal of bakvorm (ca. 21 x 30 cm) in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180C / hetelucht: 160C).
 - 
Klop de boter en 200 g rietsuiker met een handmixer in een kom licht en luchtig. Klop de eieren n voor n erdoorheen tot je een egaal, glad en romig mengsel hebt.
 - 
Roer het bakmeel, het bakpoeder, het amandelmeel, de yoghurt, de vanille en een snufje zout erdoorheen. Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Verdeel de perzik en de frambozen erover en druk een beetje in het beslag.
 - 
Doe voor de kruimeltopping de boter, het bakmeel en de suiker in een kom en wrijf met je vingers tot grof kruim. Roer het amandelschaafsel erdoorheen en strooi over het fruit.
 - 
Bak in ca. 45 minuten gaar in de oven, tot een satprikker er schoon uit komt. Bak nog 5-10 minuten als er nog wat beslag aan de prikker kleeft en controleer nogmaals.
 - 
Laat helemaal afkoelen, snijd in vierkantjes en serveer met clotted cream of crme frache. In een luchtdichte bak blijft de cake tot twee dagen goed.
 
Per portie: 419 kcal | 47 g koolhydraten | 7 g eiwit | 22 g vet
BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Good Food Team Fotografie: Chelsea Bloxsome Styling: Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear
Bakken met noten
Je kunt amandel ook vervangen voor een noot. Wist je bijvoorbeeld dat je heel lekker kunt bakken met pecannoten?
Wat vind jij van dit recept?

Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.