-
Eenvoudig
-
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
-
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Gember geeft elk gerecht diepte en wat pit. Natuurlijk moeten de smaken wel in balans zijn, door citroengras te gebruiken in dit recept hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.
Lees verder onder de advertentie
Gember geeft elk gerecht diepte en wat pit. Natuurlijk moeten de smaken wel in balans zijn, door citroengras te gebruiken in dit recept hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.
Tip
Door de citroengrasstengels wat te kneuzen, komen er meer aromas vrij.
Bereiding
-
Snd de aubergines in grove blokjes (3x3cm). Bestrooi ze met zout en laat ca. 20 minuten in een vergiet uitlekken. Vermaal intussen voor de marinade alle ingredinten in een blender fn.
-
Dep de aubergineblokjes goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Meng de aubergineblokjes met de marinade en laat ca. 1 uur trekken. Meng de rode ui met de rodewnazn en laat trekken.
-
Rg de aubergineblokjes aan spiesen, bewaar overgebleven marinade. Gril de spiesjes in een grillpan of op de barbecue rondom ca. 12 minuten tot de aubergine lekker zacht is. Gaar de spiesjes eventueel verder in de oven (elektrisch: 200C / hetelucht: 180C) als de aubergine mooi geblakerd maar nog niet helemaal zacht is.
-
Verwarm de rotivellen volgens de aanwzingen op de verpakking. Beleg de rotivellen met de spinazie, de ingelegde rode ui, de mangoblokjes en de gegrilde aubergines. Bestrooi met gebakken uitjes en serveer met chilisaus naar smaak.
Per portie: 663 kcal | 90 g koolhydraten | 14 g eiwit | 26 g vet
Fotos & receptuur: Willem van Santen
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.