Birria tacos – Foodies

Birria tacos op een bord met saus
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Birria is echt een smaakbom: veel Mexicaanse kruiden, lekker lang gestoofd en de gedroogde pepers zorgen voor de authentieke smaak.


Lees verder onder de advertentie

Birria is echt een smaakbom: veel Mexicaanse kruiden, lekker lang gestoofd en de gedroogde pepers zorgen voor de authentieke smaak.

Makkelijkere versie maken?

Kan je de pepers nou niet vinden, maak dan gerust de makkelijke versie, die komt mega dichtbij de traditionele smaak.

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 centimeter en breng op smaak met zout en peper. Bak de blokjes aan in een grote braadpan met een scheut olijfolie en een klontje boter totdat ze rondom bruin zijn. Haal het vlees uit de pan en zet opzij voor later.

  2. Hak de uien en knoflook fijn en de tomaten grof en verwijder de pitjes uit de gedroogde pepers. Gooi de ui en knoflook samen met de oregano, komijn en tomatenpuree in de pan en bak een paar minuten tot het lekker begint te ruiken. Doe de gehakte tomaat erbij, roer het water erdoor en laat nog ongeveer 10 minuten pruttelen, of tot de pepers zacht zijn.

  3. Doe de inhoud van de pan over in een blender en blend tot een gladde saus.

  4. Doe het vlees weer in de pan en leg een zeef boven op de pan. Druk de saus met een pollepel door de zeef en gooi de harde restjes weg.

  5. Voeg dan de runderbouillon toe en breng aan de kook met de laurier, peperkorrels, het kaneelstokje, korianderzaad, de takjes tijm en azijn. Zet het vuur laag en laat 5 uurtjes zachtjes pruttelen met het deksel op de pan, totdat het vlees uit elkaar valt.

  6. Verwijder op het laatst de laurierblaadjes, het kaneelstokje en de takjes tijm.

Receptuur: Sepp van Dijk

Serveertip

Wat deze tacos extra lekker maakt is de consomm van het stoofvlees, dat is de bouillon die overblijft na het stoven. Dip hier de tacos in voor de perfecte hap!

Wat vind jij van dit recept?

Uit het boek

Super Simple, Very Tasty


€ 29,99

Cover Super Simple
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.