Bramentaart met laurier – Foodies

Bramentaart met laurier met een stukje eruit
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Op zoek naar een frisse taart met een twist? In deze heerlijke taart worden sappige bramen gecombineerd met laurierblaadjes, wat een aromatisch tintje geeft. Of je deze taart nu serveert op een verjaardag of als dessert, iedereen zal er gek op zijn!


Lees verder onder de advertentie

Op zoek naar een frisse taart met een twist? In deze heerlijke taart worden sappige bramen gecombineerd met laurierblaadjes, wat een aromatisch tintje geeft. Of je deze taart nu serveert op een verjaardag of als dessert, iedereen zal er gek op zijn!

Tip

Bramen zie je vaak aan doornstruiken langs de kant van wandelpaden en zijn dikke, donkerpaarse vruchtjes die het lekkerst zijn als je direct van de struik opeet. Pluk je er meer dan je voor dit recept nodig hebt, dan zijn er genoeg andere lekkere recepten met bramen.

Bereiding

  1. Doe voor het deeg de bloem, de boter en de suiker in een keukenmachine. Maal tot het mengsel lijkt op broodkruim.

  2. Voeg het ongeklutste ei toe en pulseer tot het een deeg vormt; voeg zo nodig het water toe. Verpak in vershoudfolie en leg ca. 30 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200C / hetelucht: 180C). Snijd 34 van het deeg af en rol op een met bloem bestoven werkblad 5 mm dik uit.

  4. Bekleed een ronde taartvorm met golvend randje (20 cm ) met het deeg. Snijd de overhangende randjes af en doe ze bij het apart gehouden deeg.

  5. Roer in een kom de bramen, de suiker, de vanille, de maizena en de laurierblaadjes goed door elkaar. Verdeel over de deegbodem.

  6. Rol de rest van het deeg op je werkblad uit tot een cirkel van 20 cm , ca. 5 mm dik. Snijd in repen van 2 cm breed.

  7. Bestrijk de rand van de deegbodem met het geklutste ei en leg de deegreepjes in een raster op de vulling; plak de randjes vast. Snijd het overtollige deeg eraf.

  8. Bestrijk het raster met meer geklutst ei en bestrooi met de rietsuiker. Bak 45-50 minuten in de oven, of tot het deeg goudkleurig en krokant is en de bramen zacht en jamachtig lijken.

  9. Laat ca. 20 minuten afkoelen voor je de taart aansnijdt (de vulling zal nog wat stollen tijdens het afkoelen). Serveer met roomijs of slagroom.

Per stuk: 412 kcal | 56 g koolhydraten | 6 g eiwit | 17 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Emma Guscott Styling: Tamsin Weston Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.