Gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade

Gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade

Lekker en gezond eten hoeft heus niet veel tijd te kosten. Deze visburgers met erwtjes is typisch zon gerecht waar het hele gezin van gaat smullen. En het beste? Het staat al binnen een halfuurtje op tafel.


Lees verder onder de advertentie

Lekker en gezond eten hoeft heus niet veel tijd te kosten. Deze visburgers met erwtjes is typisch zon gerecht waar het hele gezin van gaat smullen. En het beste? Het staat al binnen een halfuurtje op tafel.

Bereiding

  1. 1. Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water met een snuf zout 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Giet de aardappels af en stamp ze met een pureestamper fijn.

  2. 2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak er de lente-ui zacht in. Laat afkoelen.

  3. 3. Doe de gerookte schelvis in een pan en giet er zoveel water bij tot de vis net onderstaat. Breng het geheel aan de kook en laat 3-4 minuten doorkoken. Giet de vis af en laat afkoelen. Verwijder het vel en de graten en pluk de vis in vlokken.

  4. 4. Meng de lente-ui door de aardappelpuree en breng de puree op smaak met zout en peper. Roer de mosterd, de vis en de kruiden erdoorheen. Vorm met je handen 4 burgers van het mengsel. Laat de burgers ca. 20 minuten opstijven in de koelkast.

  5. 5. Doe intussen voor de salade de erwten in een vergiet en giet er kokend water overheen. Meng in een kommetje de azijn, de mosterd en de olijfolie. Laat de erwten goed uitlekken en meng met de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Roer de waterkers er vlak voor het serveren doorheen, anders wordt hij slap.

  6. 6. Doe de bloem, het ei en het paneermeel in 3 diepe borden. Haal de visburgers achtereenvolgens voorzichtig door de bloem, het ei en het paneermeel. Haal ze daarna nog eens door het ei en het paneermeel. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak er de visburgers 4-5 minuten in aan beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de burgers met de salade.

Per portie: 854 kcal | 67 g koolhydraten | 52 g eiwit | 40 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Charlotte Morgan Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.