Gesmoorde venkel met pancetta, citroen en vermout – Foodies

Gesmoorde venkel met pancetta, citroen, vermout en rozemarijn
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Deze gesmoorde venkel is simpel om te maken, maar bomvol smaak. De combinatie met pancetta, citroen en een vleugje vermout maakt het helemaal af. Perfect om indruk mee te maken zonder uren in de keuken te staan.


Lees verder onder de advertentie

Deze gesmoorde venkel is simpel om te maken, maar bomvol smaak. De combinatie met pancetta, citroen en een vleugje vermout maakt het helemaal af. Perfect om indruk mee te maken zonder uren in de keuken te staan.

Wist je dat?

Rauwe venkel heeft een frisse, knapperige anijssmaak en is heerlijk in salades of op burgers. Als je hem langzaam gaart wordt hij boterzacht en verandert de anijssmaak in een romige artisjokachtige smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200C / hetelucht: 180C). Was de venkels en snijd de onderkant eraf.

  2. Snijd of trek het loof eraf en houd apart. Snijd de venkels door de kern heen in dunne partjes.

  3. Doe de venkel in een vuurbestendige ovenschaal en voeg de pancetta, de vermout, de bouillon, de citroenpartjes, de rozemarijn en de honing toe. Bestrooi met flink wat zout en peper.

  4. Dek af met aluminiumfolie en bak 60-90 minuten in de oven, of tot de venkel zacht aanvoelt als je er met een mes in prikt. Schep de venkel en de pancetta met een schuimspaan op een schaal.

  5. Zet de ovenschaal op het fornuis en laat zachtjes koken tot het vocht tot de helft is ingekookt. Proef en breng zo nodig op smaak met extra zout, citroensap of honing

  6. Roer de boter erdoorheen en lepel over de venkel. Garneer met het apart gehouden venkelloof en serveer met salade of wilde rijst.

Per portie: 243 kcal | 13 g koolhydraten | 6 g eiwit | 14 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Emma Guscott Styling: Tamsin Weston Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.