
-
Eenvoudig
-
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Op zoek naar een lekkere snack om jezelf en anderen mee te verrassen? Deze knapperige Turkse bites zijn perfect voor elk moment. En het beste? De combinatie tussen het knapperige kadayif (dunne sliertjes filodeeg) en de zoute halloumi. Drizzle deze heerlijke dressing eroverheen en je hebt het perfecte hapje voor op de borrelplank.
Lees verder onder de advertentie
Op zoek naar een lekkere snack om jezelf en anderen mee te verrassen? Deze knapperige Turkse bites zijn perfect voor elk moment. En het beste? De combinatie tussen het knapperige kadayif (dunne sliertjes filodeeg) en de zoute halloumi. Drizzle deze heerlijke dressing eroverheen en je hebt het perfecte hapje voor op de borrelplank.
Tip
Kadayifdeeg (ook wel kataifi genoemd) is een speciaal soort filodeeg, maar in plaats van platte vellen bestaat het uit hele dunne sliertjes deeg. Kun je het niet krijgen in de winkel? Dan kun je het ook vervangen door vermicelli of engelenhaar.
Bereiding
-
Pluk de slablaadjes los en was ze voorzichtig in koud water. Laat uitlekken. Roer voor de dressing alle ingredinten goed door elkaar.
-
Snijd de halloumi in langwerpige staafj es van ca. 1 x 1 x 5 cm. Wikkel elk staafj e strak in een pluk kadayif.
-
Verhit ca. 1 cm olie in een ruime pan en bak de halloumipakketjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin en krokant erin. Schep uit de olie en laat kort uitlekken op keukenpapier.
-
Leg elk halloumipakketje in een slablaadje en leg ze allemaal op een schaal. Schep de dressing royaal eroverheen.
Per portie: 416 kcal | 29 g koolhydraten | 14 g eiwit | 28 g vet
Fotografie en receptuur: Willem van Santen
Tip
Ajvar is rode saus, gemaakt van geroosterde rode paprika, geroosterde aubergine, zout, olie en verschillende kruiden. Kun je dit niet krijgen? Dan kun je ook kant-en-klare paprikaspread of romescosaus gebruiken.
Wat vind jij van dit recept?

Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.