-
Eenvoudig
-
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Met een goede klassieker stel je nooit teleur. Kijk maar naar kip kerrie, een perfect maaltje voor doordeweeks waarmee je altijd scoort.
Lees verder onder de advertentie
Met een goede klassieker stel je nooit teleur. Kijk maar naar kip kerrie, een perfect maaltje voor doordeweeks waarmee je altijd scoort.
Kerrie
Kerrie is een mengsel van verschillende specerijen die zijn oorsprong vindt in India. Het is een populaire smaakmaker, vooral voor in sauzen.
Bereiding
-
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot glazig erin. Voeg de knoflook en de gember toe en bak ca. 1 minuut mee, zonder dat de ingredinten bruin worden.
-
Voeg de kip toe en bak tot deze gaar is. Voeg de kerrie toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door.
-
Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur lager. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken op laag vuur. Kook intsen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg de maizena en de doperwten toe aan de pan met kip en roer alles door elkaar. Laat nog een paar minuten zachtjes koken, tot de saus wat is ingedikt en de doperwten warm zijn.
-
Schep de kip kerrie samen met de rijst in borden en maak af met de cashewnoten en verse koriander.
Per portie: 1033 kcal | 126 g koolhydraten | 36 g eiwit | 43 g vet
Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.