
-
Eenvoudig
-
5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd
Een klassieke tonijnsalade is simpel maar onweerstaanbaar: zacht, romig en hartig. Ondanks de honderden variaties vinden wij de basisversie misschien nog het allerlekkerst. Daarin zijn kappertjes, rode ui en peterselie de belangrijkste smaakmakers.
Lees verder onder de advertentie
Een klassieke tonijnsalade is simpel maar onweerstaanbaar: zacht, romig en hartig. Ondanks de honderden variaties vinden wij de basisversie misschien nog het allerlekkerst. Daarin zijn kappertjes, rode ui en peterselie de belangrijkste smaakmakers.
Serveertip
Schep de tonijnsalade in een halve avocado. Serveer er een getoast broodje bij en je hebt een simpel, feestelijk en verrassend lekkere maaltijd!
Bereiding
-
Doe de uitgelekte tonijn in een kom en prak grof met een vork. Voeg de mayonaise, de mosterd, de fijngehakte rode ui en de kappertjes toe.
-
Meng alles goed door elkaar en breng op smaak zout en peper. Wees niet te gul met het zout; dankzij de tonijn en de kappertjes heeft klassieke tonijnsalade vaak niet veel extra zout nodig.
-
Voeg de peterselie toe en roer nog kort door. Serveer de klassieke tonijnsalade op crackers, op brood of in een salade.
Per portie: 300 kcal | 6 g koolhydraten | 41 g eiwit | 12 g vet
Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel
Wat vind jij van dit recept?

Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.