-
Eenvoudig
-
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Deze spiesjes combineren de zachte zoetheid van kweepeersiroop met de zoute bite van gegrilde halloumi. Simpel, bijzonder, maar boordevol smaak.
Lees verder onder de advertentie
Deze spiesjes combineren de zachte zoetheid van kweepeersiroop met de zoute bite van gegrilde halloumi. Simpel, bijzonder, maar boordevol smaak.
Kweeper
De kweepeer is een aromatische vrucht uit de rozenfamilie, verwant aan appel en peer. Rauw is hij hard en oneetbaar, maar na bereiding verandert het vruchtvlees in iets heerlijk bloemigs en zachtzoets.
Bereiding
-
Laat de kweepeergelei en de sherry in een klein pannetje smelten tot een siroop. Laat even afkoelen.
-
Snijd de halloumi in lange, rechthoekige plakjes van ca. 2 cm breed en snijd doormidden op de naad. Rijg de halloumiplakjes aan spiesen.
-
Bestrijk de halloumi royaal met de siroop. Vet het rooster van de barbecue in, steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes wit zijn, of leg een plaat op de barbecue.
-
Gril de halloumi 1-2 minuten per zijde, tot hij goudkleurig en geblakerd is. Draai de halloumi pas om als hij zelf loslaat van de grill. Besprenkel de spiesjes met wat citroensap of sherryazijn.
Per portie: 246 kcal | 9 g koolhydraten | 15 g eiwit | 16 g vet
BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Maja Smend Styling: Lydia Brun Foodstyling: Emily Jonzen
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.