-
Eenvoudig
-
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Deze limabonendip is een heerlijk alternatief voor hummus: fluweelzacht van structuur en vol van smaak. De knoflookdrizzle geeft nt dat beetje extra. Lekker bij geroosterd brood, rauwkost of crackers.
Lees verder onder de advertentie
Deze limabonendip is een heerlijk alternatief voor hummus: fluweelzacht van structuur en vol van smaak. De knoflookdrizzle geeft nt dat beetje extra. Lekker bij geroosterd brood, rauwkost of crackers.
Limabonen
Limaboen zijn peulvruchten die volzitten met eiwitten en vezels. Ze hebben dezelfde vorm als kidneybonen, maar zijn een stuk groter en platter en hebben een roomwitte kleur.
Bereiding
-
Doe de bonen en de helft van het vocht uit de blikken of potten in een keukenmachine. Voeg de olie, het citroensap, de tahin, zout en peper toe.
-
Maal in 3-4 minuten glad en romig. Voeg naar wens wat extra citroensap of olijfolie toe. Lepel de dip in een serveerschaaltje
-
Verhit voor de knoflookdrizzle de olie in een klein koekenpannetje op laag vuur. Bestrooi met de pul biber, het chilipoeder en de knoflook.
-
Bak 2-3 minuten tot het mengsel sist en geurt. Breng op smaak met zout en schenk de drizzle over de dip.
-
Bestrooi met de bieslook en serveer met crudits en crackers om te dippen. In de koelkast blijft de dip twee dagen goed.
Per portie: 207 kcal | 13 g koolhydraten | 8 g eiwit | 12 g vet
Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Nicola Roberts
Borrelplank
Dit recept is heerlijk om te serveren bij je borrel dips!
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.