Limabonenstoof met krokante salie en zuurdesemkruim

Drie bakjes limabonenstoof met krokante salie en zuurdesemkruim erover
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Deze limabonenstoof is zacht en vol van smaak, met krokante salie en zuurdesemkruim als knapperige topping. Plantaardig comfortfood dat simpel, maar allesbehalve saai is.


Lees verder onder de advertentie

Deze limabonenstoof is zacht en vol van smaak, met krokante salie en zuurdesemkruim als knapperige topping. Plantaardig comfortfood dat simpel, maar allesbehalve saai is.

Limabonen

Delimaboonis een peulvrucht die vol zit met vezels en eiwitten. De bonen hebben dezelfde vorm als kidneybonen, maar zijn een stuk groter en platter en hebben een roomwitte kleur.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middellaag vuur. Voeg als de olie glinstert de ui en een snufje zout toe en bak 15-20 minuten, of tot de ui heel zacht is en begint te karamelliseren.

  2. Voeg de knoflook, de chilivlokken en het venkelzaad toe en bak 1-2 minuten. Voeg de bonen inclusief het vocht toe.

  3. Voeg de parmezaankorst en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, zodat het mengsel nog net kookt en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.

  4. Smelt intussen voor het kruim de boter in een kleine koekenpan en besprenkel met de olie. Bak de salieblaadjes 3-4 minuten erin, of tot ze een beetje krokant zijn. Neem uit de pan en houd apart.

  5. Voeg het broodkruim toe en bak 5-6 minuten, tot het goudkleurig is. Breng op smaak met zout en flink wat peper en doe in een kommetje.

  6. Schep een flinke opscheplepel van de bonen in een aparte kom en pureer fijn met een staafmixer. Voeg toe aan de bonen in de pan en roer door elkaar.

  7. Roer de azijn erdoorheen. Bestrooi met het kruim, de krokante salie en eventueel extra zwarte peper.

Per portie: 434 kcal | 40 g koolhydraten | 16 g eiwit | 20 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Nicola Roberts

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.