Mexicaanse ontbijtmuffins – Foodies

Mexicaanse ontbijtmuffins
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Geen saaie boterham voor jou vandaag. We gaan voor ontbijtmuffins Mexicaanse stijl!


Lees verder onder de advertentie

Geen saaie boterham voor jou vandaag. We gaan voor ontbijtmuffins Mexicaanse stijl!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190C / hetelucht: 170C). Vet een muffinvorm in met olie.

  2. Klop de eieren, de zure room en de melk in een kom tot een glad mengsel. Voeg de lente-ui, 5 jalapeos in stukjes, de limoenschil en de mas toe en meng goed door elkaar. Spatel als laatste de polenta, de bloem, het bakpoeder, het zout en van de cheddar erdoorheen.

  3. Verdeel het muffinbeslag over de muffinvorm. Verdeel de overige cheddar eroverheen. Snd de overige jalapeo in stukjes en verdeel eroverheen. Bak de muffins 12-15 minuten in de oven tot de muffins gaar, goudbruin en gerezen zn.

  4. Meng ondertussen voor de limoenyoghurt de yoghurt, de limoenschil en het limoensap. Haal de muffins uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen op een rooster. Serveer de muffins met de limoenyoghurt om te dippen.

Per portie: 139 kcal | 17 g koolhydraten | 5 g eiwit | 5 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotos: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.