-
Gemiddeld
-
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
De Hawaaanse traditie is niet meer weg te denken uit ons land. Niet zonder reden, want de pok bowl is lekker, gezond n super makkelijk om zelf te maken. Probeer dit recept maar eens!
Lees verder onder de advertentie
De Hawaaanse traditie is niet meer weg te denken uit ons land. Niet zonder reden, want de pok bowl is lekker, gezond n super makkelijk om zelf te maken. Probeer dit recept maar eens!
Bereiding
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd de zalm in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd hem in blokjes.
-
Rooster het sesamzaad in een droge pan goudbruin. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem schuin in ringen. Pel de sjalot en snijd hem in dunne ringen.
-
Meng de sojasaus met de sesamolie, de suiker, het gemberpoeder, het sesamzaad en de rode peper. Meng er de zalm en de avocado doorheen. Serveer de pok in kommen met de rijst en de zeewiersalade.
Fotos: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie
Variatietip
Natuurlijk zijn er nog veel meer pok bowl recepten die je zelf kunt maken. Bekijk deze varianten maar eens!
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.