Rijstsalade met geblakerde lente-ui en olijven

Rijstsalade met onder andere geblakerde lente-ui en olijven
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Licht, vol smaak en makkelijk van tevoren te maken, een heerlijk bijgerecht voor bij vlees- en visgerechten. De combinatie van rokerig en fris maakt m net even anders dan anders.


Lees verder onder de advertentie

Licht, vol smaak en makkelijk van tevoren te maken, een heerlijk bijgerecht voor bij vlees- en visgerechten. De combinatie van rokerig en fris maakt m net even anders dan anders.

Bereiding

  1. Rijg de olijven aan spiesjes. Verhit een grillpan of steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes wit zijn.

  2. Schep de lente-uitjes om met de olie en gril 8-10 minuten, tot ze zacht zijn. Gril de olijven een paar minuten en draai regelmatig om, tot ze een beetje geblakerd zijn.

  3. Neem de lente-uitjes uit de pan of van de barbecue en snijd in hapklare stukjes. Neem de olijven uit de pan of van de barbecue.

  4. Verhit zo nodig de rijst in de magnetron tot hij warm is. Schep om met de azijn, zout, peper, zongedroogde tomaat en een beetje olie uit de pot van de tomaten. Laat een paar minuten op smaak komen.

  5. Schep de olijven, de lente-ui, het amandelschaafsel en de bleekselderij om met de rest. Schep de manchego erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

Per portie: 292 kcal | 30 g koolhydraten | 11 g eiwit | 13 g vet

BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Maja Smend Styling: Lydia Brun Foodstyling: Emily Jonzen

Bewaartip

Rijstsalade over? Ook heerlijk de volgende dag als lunch.

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.