-
Eenvoudig
-
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Romescosaus is een rijke, rokerige saus uit Cataloni, gemaakt van geroosterde paprika, amandelen, knoflook en olijfolie. Simpel te maken, vol van smaak.
Lees verder onder de advertentie
Romescosaus is een rijke, rokerige saus uit Cataloni, gemaakt van geroosterde paprika, amandelen, knoflook en olijfolie. Simpel te maken, vol van smaak.
Serveertip
Perfect bij gegrilde groenten, vis, brood of als dip.
Bereiding
-
Rooster de amandelen 3-4 minuten in een droge koekenpan, tot ze goudkleurig worden en geroosterd ruiken. Schud daarbij regelmatig met de pan. Doe de amandelen op een bord en laat afkoelen.
-
Doe de paprika, de amandelen, de knoflook, de azijn en het paprikapoeder in een keukenmachine en maal tot een grove pasta.
-
Schenk al draaiend de olijfolie erbij. Het is het lekkerst als de dip nog wat textuur heeft. Breng op smaak met zout, peper en eventueel sherryazijn.
Per portie: 143 kcal | 2 g koolhydraten | 4 g eiwit | 13 g vet
BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Maja Smend Styling: Lydia Brun Foodstyling: Emily Jonzen
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.