Romescosaus

Romescosaus in een bakje
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Romescosaus is een rijke, rokerige saus uit Cataloni, gemaakt van geroosterde paprika, amandelen, knoflook en olijfolie. Simpel te maken, vol van smaak.


Lees verder onder de advertentie

Romescosaus is een rijke, rokerige saus uit Cataloni, gemaakt van geroosterde paprika, amandelen, knoflook en olijfolie. Simpel te maken, vol van smaak.

Serveertip

Perfect bij gegrilde groenten, vis, brood of als dip.

Bereiding

  1. Rooster de amandelen 3-4 minuten in een droge koekenpan, tot ze goudkleurig worden en geroosterd ruiken. Schud daarbij regelmatig met de pan. Doe de amandelen op een bord en laat afkoelen.

  2. Doe de paprika, de amandelen, de knoflook, de azijn en het paprikapoeder in een keukenmachine en maal tot een grove pasta.

  3. Schenk al draaiend de olijfolie erbij. Het is het lekkerst als de dip nog wat textuur heeft. Breng op smaak met zout, peper en eventueel sherryazijn.

Per portie: 143 kcal | 2 g koolhydraten | 4 g eiwit | 13 g vet

BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Maja Smend Styling: Lydia Brun Foodstyling: Emily Jonzen

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.