-
Eenvoudig
-
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Romig en vol van smaak, saffraanaioli is een bijzondere twist op de klassieke aioli. De saffraan geeft niet alleen kleur, maar voegt ook een unieke smaak toe aan deze saus, waardoor hij nog lekkerder wordt.
Lees verder onder de advertentie
Romig en vol van smaak, saffraanaioli is een bijzondere twist op de klassieke aioli. De saffraan geeft niet alleen kleur, maar voegt ook een unieke smaak toe aan deze saus, waardoor hij nog lekkerder wordt.
Saffraan
Saffraan is de gedroogde stamperdraad van de Crocus sativus, een bloem die slechts acht dagen per jaar bloeit.Voor n gram saffraan zijn maar liefst 150 bloemen nodig, wat het de duurste specerij ter wereld maakt.
Bereiding
-
Doe de saffraan en het kokende water in een kommetje. Laat ca. 10 minuten staan, zodat het water goudkleurig wordt.
-
Doe intussen de eidooiers, de knoflook, de mosterd, het citroensap en een snufje zout in een kan of hoge maatbeker en pureer glad met een staafmixer; je kunt dit ook in een keukenmachine doen.
-
Schenk al draaiend in een dun straaltje de olijfolie erbij, tot je een dikke, glanzende mayonaise hebt.
-
Breng op smaak met peper en roer het saffraanwater erdoorheen om de aioli wat losser en goudkleurig te maken. Dek direct op het oppervlak af.
-
Zet in de koelkast tot je de saus wil serveren. Voeg zo nodig wat water of citroensap toe als je aioli te veel is opgesteven in de koelkast.
Per portie: 244 kcal | 2 g eiwit | 27 g vet
BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Maja Smend Styling: Lydia Brun Foodstyling: Emily Jonzen
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.