Scorched pumpkins

scorched pumpkins
  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Ook al zijn ze niet volop in het seizoen tijdens de barbecuemaanden, dit is toch een recept dat je zeker wilt proberen! Door het grillen krijgen deze oranje kanjers een heerlijke rooksmaak, waardoor ze heerlijk zacht en vol van smaak worden.”


Lees verder onder de advertentie

Ook al zijn ze niet volop in het seizoen tijdens de barbecuemaanden, dit is toch een recept dat je zeker wilt proberen! Door het grillen krijgen deze oranje kanjers een heerlijke rooksmaak, waardoor ze heerlijk zacht en vol van smaak worden.”

Bereiding

  1. Stook een groot vuur in je vuurschaal of BBQ en creer een berg gloeiende kooltjes. Schik de flespompoenen in hun geheel tussen de kolen en rooster ze caveman style onder af en toe omdraaien in circa 2 uur gaar. Let erop dat als je met een tang werkt, je de zachter wordende pompoen niet beschadigt of inprikt. De pompoenen zijn gaar als ze zacht aanvoelen maar nog wel een beetje weerstand bieden.

  2. Meng ondertussen de pompoenpitten met de olijfolie en Cheeky Chicken BBQ-kruiden en bak ze in een pan krokant niet op te hoog vuur, anders verbranden de in de BBQ-rub aanwezige suikers. Pak de gare pompoenen uit de kolen en snijd ze in de lengte doormidden. Brokkel de verse geitenkaas in kleine stukjes en verdeel deze net als de gerookte olijfolie en krokant gebakken pompoenpitten over de opengesneden pompoenen. Bestrooi ze tot slot licht met grof zeezout en versgemalen peper.

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.