Sticky five-spice buikspek – Foodies

Sticky buikspek gemarineerd in een five-spice sausje met gember, geserveerd met pruimen en koriander
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 40 minuten wachttijdca. 1 u. en 40 min. wachttijd

Voor dit gerecht hoef je nauwelijks in de keuken te staan; de oven doet het meeste werk. Het buikspek gaart langzaam in een heerlijke saus en de pruimen zorgen voor de finishing touch. Bon appetit!


Lees verder onder de advertentie

Voor dit gerecht hoef je nauwelijks in de keuken te staan; de oven doet het meeste werk. Het buikspek gaart langzaam in een heerlijke saus en de pruimen zorgen voor de finishing touch. Bon appetit!

Serveertip

In plaats van een kant-en-klaar zakje roerbakgroenten, kun je ook kiezen voor een mix van paksoi en bimi. Net even anders dan anders, maar o zo lekker!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190C / hetelucht: 170C). Leg de buikspekplakjes in een enkele laag in een grote braadslee.

  2. Roer de gember, de knoflook, het five-spicepoeder, de sojasaus, de honing, de suiker en de rijstwijn door elkaar. Schenk het mengsel over het vlees.

  3. Wentel het buikspek in de saus tot het goed bedekt is. Leg de steranijs ertussen, dek de braadslee af met aluminiumfolie en bak ca. 1 uur in de oven.

  4. Verwijder de folie, strooi de lente-ui eroverheen en leg de pruimen met de snijzijde naar boven tussen het buikspek. Lepel wat van de saus erover en zet nog ca. 30 minuten in de oven.

  5. Neem de braadslee uit de oven. Draai met een keukentang de buikspekplakjes om. Duw de lente-ui onder het buikspek als het al een beetje geblakerd is.

  6. Verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 220C / hetelucht: 200C) en bak nog ca. 15 minuten, of tot het vlees mals en gekarameliseerd is het is niet erg als het een beetje geblakerd is, dit zorgt voor extra smaak.

  7. Bestrooi met korianderblaadjes en serveer met rijst en roerbakgroenten en de saus uit de braadslee.

Per portie: 586 kcal | 27 g koolhydraten | 41 g eiwit | 34 g vet

BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Good Food Team Fotografie: Chelsea Bloxsome Styling: Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.