
-
Eenvoudig
-
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Deze Thaise burger zit vol frisse en kruidige smaken: sappige garnalen, zoetzure groenten en een vleugje sweet chilisaus. De perfecte balans van zoet, zuur, pittig en zout precies zoals ze het in Thailand maken.
Lees verder onder de advertentie
Deze Thaise burger zit vol frisse en kruidige smaken: sappige garnalen, zoetzure groenten en een vleugje sweet chilisaus. De perfecte balans van zoet, zuur, pittig en zout precies zoals ze het in Thailand maken.
Bereiding
-
Fruit voor de chilisaus de knoflook en ringetjes chilipeper aan in een scheutje zonnebloemolie. Voeg hier de azijn, suiker, gembersiroop en vissaus aan toe en breng aan de kook.
-
Om de chilisaus te binden maak je een papje van het tapiocameel en het water. Voeg beetje bij beetje wat van het papje bij de chilisaus. Als het dik genoeg is laat je de chilisaus afkoelen voor gebruik.
-
Stop voor het Thaise zuur de komkommer met de uienringen en koriander in een schone pot. Meng de limoensap met de suiker en vissaus, en giet in de pot.
-
Duw de komkommer, ui en koriander aan zodat ze onderstaan. Laat minimaal 10 minuten marineren zodat de smaak er goed in zit. Bewaar tot gebruik.
-
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en smeer ze in met een beetje gesmolten boter. Rooster de binnenkant van de broodjes. Beleg de onderste helft met tatsoiblaadjes.
-
Bak de garnalenburgers in een scheutje olie tot ze een goede kleur hebben en net aan gaar gebakken zijn. Leg de burgers op de tatsoi en schep er een flinke lepel van de chilisaus op.
-
Verdeel er het Thaise zuur en daikoncress over en dek de burgers af met het bovenkantje van de hamburgerbuns. Serveer de burgers direct.
Wat vind jij van dit recept?
Uit het boek
Burgerbijbel
€ 34,99


Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.