
-
Eenvoudig
-
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Waterzooi is een klassiek Belgisch gerecht uit Gent: een romige stoofpot met kip of vis, gestoofd met groenten in een zachte bouillon met room.
Lees verder onder de advertentie
Waterzooi is een klassiek Belgisch gerecht uit Gent: een romige stoofpot met kip of vis, gestoofd met groenten in een zachte bouillon met room.
Wist je dat?
Vroeger werd waterzooi gemaakt van alle soorten vis die in de Gentse grachten te vinden waren. Door vervuiling van de grachten en omdat kip goedkoper was, werd het gerecht steeds vaker met kip gemaakt. Tegenwoordig is de versie met kip de meest gebruikelijke versie.
Bereiding
-
Snijd de kippenbouten in stukken en verwijder de huid. Leg de kip in een grote pan. Halveer de uien en steek de kruidnagels in de uien.
-
Leg de uien, de bouillonblokjes, de laurierblaadjes en de tijm bij de kip in de pan. Giet ca. 1 l water over de kip en breng het geheel aan de kook. Laat de kip ca. 20 minuten rustig stoven.
-
Schil de wortels en de aardappels en snijd ze in stukken. Was de bleekselderij en snijd hem in stukken. Neem de ui en de tijm uit de pan en voeg de wortels, de aardappels en de bleekselderij toe. Laat het geheel nog ca. 15 minuten rustig koken, tot de aardappels gaar zijn.
-
Roer de slagroom door de bouillon en breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de waterzooi in een grote soepterrine of zet de pan op tafel. Garneer eventueel met bieslook.
Wat vind jij van dit recept?

Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.