Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek voor iedereen die meer wil doen met olijfolie: Extra Vierge.
Je hebt er vast wel een fles van thuis staan: olijfolie. Maar weet je ook hoe veelzijdig het is? Het kan je veel meer brengen dan dat scheutje om je groenten in te bakken of die basis van je saladedressing. In dit boek deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. Zo maakt ze er bananenceviche en suikervrije burn cheesecake mee, maar giet ze ook een vleugje olijfolie in haar cocktails en andere Spaans-Aziatisch georinteerde lievelingsrecepten.
Lees verder na de advertentie
Extra Vierge
€ 32,50
Bestel nu

Aan de slag met olijfolie?
Zalm gemarineerd in gin tonic
Tip
Pre-order nu: Het Grote Kerstnummer van Foodies voor slechts 12,50, tijdelijk met gratis verzending
Extra kerstbeleving: complete wijn-spijs masterclass, 90+ heerlijke recepten en tips voor prachtig opgemaakte borden
Ja, dat wil ik >
Crunchy avocadofrietjes met salsa van gegrilde mango
Burnt cheesecake
Nog niet uitgekookt olijfolie? Probeer ook eens dit driegangenmenu:
- Groentesalade met dressing van frisse olijfolie
- Zoeteaardappelpizza met parmaham en fruitige olijfolie
- Olijfolie-sinaasappelijs met campari
Onze tips

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghis topchef is n uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Z haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazili op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Deze makkelijke airfryer-maaltijden wil je elke dag maken

Zo kun je het beste bieten bereiden volgens chef Geneal Harreman

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australi is al jaren fan van haar recepten nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.




