Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek van onze favo chef allertijden: Flavour van Yotam Ottolenghi.
Knolselderijsteaks met caf de paris-saus
			Lees verder na de advertentie
Als er iemand bekend staat om het toveren met groenten dan is het Ottolenghi wel. In zijn nieuwe boek slaagt hij er opnieuw in om groenten aantrekkelijk te maken voor het grote publiek. Van schnitzels van puntpaprika tot deze knolselderijsteaks met caf de paris-saus.
Gevulde auberginerolletjes in kokos-dal met kerrie
        Tip
Pre-order nu: Het Grote Kerstnummer van Foodies voor slechts 12,50, tijdelijk met gratis verzending
Extra kerstbeleving: complete wijn-spijs masterclass, 90+ heerlijke recepten en tips voor prachtig opgemaakte borden
Ja, dat wil ik >
Aubergine is altijd al een van de favoriete groenten van Ottolenghi geweest. Vaak zagen we ze gestoofd of gegrild uit de oven. Hij weet als geen ander te laten zien dat aubergine helemaal geen saaie groente is. Dit gerecht kost wat meer tijd dan je misschien gewend bent – maar dat is niet onbekend bij Ottolenghi – maar is zeker de moeite waard.
Pandanpudding met koffiesiroop
Nog zo’n origineel recept: pandanpudding met koffiesiroop. Hij maakt hiervoor gebruik van pandanbladeren, welke je veel terug ziet komen in Aziatische gerechten. Het aroma van pandan houdt het midden tussen gras en vanille en is vooral lekker bij tropisch fruit, in cakes of in combinatie met koffie zoals in dit recept.
Flavour
              € 33,99
            
Bestel nu

Onze tips

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghis topchef is n uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Z haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazili op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Deze makkelijke airfryer-maaltijden wil je elke dag maken

Zo kun je het beste bieten bereiden volgens chef Geneal Harreman

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australi is al jaren fan van haar recepten nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.
															



