Hoe hip de Koreaanse keuken tegenwoordig ook mag zijn, ik weet er beschamend weinig van. En met mij veel anderen, zo viel auteur Sang-Ah Yoo op. Met haar moeder maakte ze daarom De bijbel van de Koreaanse keuken, zodat iedereen kan ontdekken hoe oprecht, gezond en bovenal lekker het eten uit dit Aziatische land is.
Lees verder na de advertentie
In mijn koelkast staat vaak een potje kimchi; lekker bij gebakken ei, rijst of op een broodje. Heel soms is er nog een pakje gochujang te vinden, maar daarmee houdt mijn verzameling Koreaanse ingredinten wel op. En dat is jammer, want, zoals auteur van De bijbel van de Koreaanse keuken Sang-Ah Yoo zegt: Er is zoveel mr.
Samen met haar moeder, die met haar man al meer dan twintig jaar een Koreaans restaurant heeft in Den Haag, zette Sang-Ah een boek in elkaar met meer dan 230 recepten uit hun geboorteland. Wij vertellen je er alles over en delen onze favoriete recepten!
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.
De bijbel van de Koreaanse keuken
Zoals het een goede keukenbijbel betaamt vind je in dit boek lles dat je nodig hebt om de Koreaanse sterren van de hemel te koken; van een uitleg over allerlei Koreaanse ingredinten, zoals gochugaru en miwon, tot basisrecepten met stap-voor-stap-fotos en uiteraard genoeg recepten om een heel jaar lang van te koken. Anders dan in een Nederlands kookboek vind je in dit boek geen voor-, hoofd- en nagerechten; al het eten wordt in Korea in n keer op tafel gezet en met elkaar gedeeld. De recepten in dit boek zijn ingedeeld per regio en laten ook meteen de diversiteit van de keuken zien: van bibimbap uit het zuidwesten van Zuid-Korea tot aan zoete pannenkoekjes uit Noord-Korea. De allerlekkerste recepten deel ik hier met je. En ja, daar zit ook kimchi bij.
De bijbel van de Koreaanse keuken
€ 34,99
Koreaanse recepten
Wat al gerechten uit dit boek samenvat? Authentiek, zonder poespas, down-to-earth. Goed en eerlijk eten. Daarbij komt dat de Koreaanse keuken, met haar grote hoeveelheid granen, groenten en vis, heel gezond is. Ontdek het zelf!
Foodies favoriet
Kies jij voor extra vl of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15
Koreaanse Bulgogi: zo maak je dit sappige rundvleesgerecht
“Hoe hip de Koreaanse keuken tegenwoordig ook mag zijn, ik weet er beschamend weinig van. En met mij veel anderen”, zo viel auteur Sang-Ah Yoo op. Met haar moeder maakte ze daarom De bijbel van de Koreaanse keuken, zodat iedereen kan ontdekken hoe oprecht, gezond en bovenal lekker het eten uit dit Aziatische land is. Probeer dit heerlijke recept uit haar boek.
Onze tips
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het cht hebben begrepen door een kaasplankje n een toetje te eten.