Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Buikspek Hoisin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept voor buikspek op de BBQ met hoisinsaus brengt een prachtige harmonie van Aziatische smaken en barbecuegenot samen. Het buikspek wordt eerst langzaam gegaard tot het perfect mals is en vervolgens gegrilld voor een heerlijk krokante buitenkant. De rijke, zoete en hartige hoisinsaus vormt de perfecte marinade en glazuur, waardoor het vlees een onweerstaanbare diepte van smaak krijgt. Ideaal als feestelijk hoofdgerecht of een indrukwekkend gerecht voor een zomerse barbecue!

  • Total Time: 11 hours 30 minutes

Ingredients

Scale
  • 1 kg buikspek
  • bbq rub voor de buikspek
  • 4 el bruine suiker
  • 2 el oestersaus
  • 1 el hoisin saus
  • 2 el soja saus
  • 1 el wijnazijn
  • 1 tl five spices
  • 1 glas rode wijn

Instructions

  1. de buikspek insmeren met de bbq rub
  2. daarna het liefst 8 uur marineren in de koelkast
  3. maak van de overige ingrediënten een heerlijke bbq saus
  4. maak op de bbq een indirecte zone en voeg ook een stukje rookhout toe
  5. leg de buikspek op de indirecte zone en laat het roken voor ongeveer 2 uur op een temperatuur van 110 graden
  6. pak de bukspek in folie en leg het terug op de bbq en verhoog de temperatuur naar 140 graden
  7. als de buikspek een kerntemperatuur heeft van 75 graden is ie klaar en smullen maar!!
  • Prep Time: 8 hours
  • Cook Time: 3 hours 30 minutes