Ingredients
Scale
- 1 kg buikspek
- bbq rub voor de buikspek
- 4 el bruine suiker
- 2 el oestersaus
- 1 el hoisin saus
- 2 el soja saus
- 1 el wijnazijn
- 1 tl five spices
- 1 glas rode wijn
Instructions
- de buikspek insmeren met de bbq rub
- daarna het liefst 8 uur marineren in de koelkast
- maak van de overige ingrediënten een heerlijke bbq saus
- maak op de bbq een indirecte zone en voeg ook een stukje rookhout toe
- leg de buikspek op de indirecte zone en laat het roken voor ongeveer 2 uur op een temperatuur van 110 graden
- pak de bukspek in folie en leg het terug op de bbq en verhoog de temperatuur naar 140 graden
- als de buikspek een kerntemperatuur heeft van 75 graden is ie klaar en smullen maar!!
- Prep Time: 8 hours
- Cook Time: 3 hours 30 minutes