Deze gevulde sigarenkoekjes met chocoladevulling en een crunchy hazelnootlaagje zijn knapperig en supersmeuïg! Ze zijn zó simpel om te maken. Perfect voor bij de koffie, als snelle snack of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. En het beste? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig!
In de shop
Ingrediënten
CHOCOLADEMENGSEL
70 ml ongeklopte slagroom
150 g melkchocolade
GARNERING
250 g melkchocolade
15 g hazelnoten
OMHULSEL
sigarenkoekjes
Tips
Roer het chocolademengsel niet direct na het toevoegen van de chocolade, maar wacht minstens 1 minuut zodat de warmte het smeltproces op gang brengt.
Gebruik een kleine spuitmond of knip een klein puntje van de spuitzak af.
Leg de koekjes op een vel bakpapier of een rekje om ze mooi te laten uitharden zonder dat de onderkant blijft plakken.
Laat de koekjes op kamertemperatuur uitharden voor een mooie glans.
Voeg een snufje zeezout toe aan de chocolade als je hiervan houdt.
Je kunt ook alleen de uiteinden van de koekjes in de chocolade dopen, maar ik? Ik ga all-in met die chocolade.
Gebruik witte of pure chocolade als variatie.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 10 minuten
Chocolade smelten & dippen: 10 minuten
Uitharden: 5-10 minuten (kan in de koelkast versneld worden)
Totale tijd: ± 20-25 minuten
Deze gevulde sigarenkoekjes met chocoladevulling en een crunchy hazelnootlaagje zijn knapperig en supersmeuïg! Ze zijn zó simpel om te maken. Perfect voor bij de koffie, als snelle snack of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. En het beste? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig!
Stappenplan
Verwarm de ongeklopte slagroom in een steelpan tot net tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes melkchocolade (150 g) toe. Laat 1 minuut staan en roer vervolgens tot een glad mengsel. |
Giet het chocolademengsel in een spuitzak. Neem de sigarenkoekjes uit de verpakking en vul ze met de chocoladevulling. Zorg ervoor dat ze goed gevuld zijn. |
Vul de resterende sigarenkoekjes. |
Smelt de melkchocolade (250 gram) au bain marie. |
Doe de gesmolten melkchocolade in een kom. Roer de gehakte en geroosterde hazelnoten erdoor. |
Doop de gevulde sigarenkoekjes in de gesmolten chocolade met hazelnoten, zodat ze rondom bedekt zijn. |
Laat de chocolade op kamertemperatuur uitharden of zet de koekjes kort in de koelkast voor een stevigere afwerking. Serveer en geniet van de knapperige buitenkant en de zachte, smeuïge vulling. |