Kip Focaccia Broodjes

Focacciabroodjes gevuld met kip Kookmutsjes

Op zoek naar inspiratie voor makkelijke, maar toch indrukwekkende focaccia broodjes? Deze zelfgemaakte broodjes, gevuld met smaakvolle kip en kleurrijke toppings, zijn altijd een succes aan tafel. Een recept dat gegarandeerd iedereen blij maakt!

In de shop

shop

Voorraadpot met lepel

€4,95

Bestel

Ingrediënten


DEEG

600 g bloem

9 g zout

12 g honing

10 g instant gist

50 ml olijfolie

1 g Italiaanse kruiden

350 ml water

EXTRA

50 ml olijfolie

40 g kruidenboter

GARNERING

snoeptomaatjes

zwarte olijven

groene olijven

gedroogde tijm

rode ui

KIPMENGSEL

500 g kipfilet

10 ml olijfolie

3.5 g zout

2 g cayennepeper

1 g zwarte peper

2 g komijnpoeder

2 g knoflookpoeder

25 g verse groene pesto

100 g mayonaise

50 g crème fraîche

VOOR ERBIJ

tricolor sla

salami

Tips

Het water mag niet te heet zijn, maar ook niet te koud. Houd de temperatuur rond de 35-40 ℃.

Kneed het deeg lang genoeg (minstens 10 minuten). Dit zorgt ervoor dat je broodjes luchtig worden.

Laat het deeg op een warme, tochtvrije plek rijzen.

De tweede rijs is belangrijk voor luchtige broodjes.

Probeer eens andere toppings zoals gesneden paprika, feta of zongedroogde tomaten.

Wil je extra pit? Voeg dan wat meer cayennepeper toe. Liever mild? Verminder de cayenne of vervang het door milde paprikapoeder.

Het kipmengsel smaakt beter als je het even laat rusten. De smaken trekken dan beter in de kip.

Heb je broodjes over? Verwarm ze de volgende dag even kort in de oven op 160 ℃ of in een hapjespan met deksel op laag vuur om ze weer zacht en warm te maken.

Bereidingstijd
Voorbereiding: 30-40 minuten (inclusief het maken van het deeg, het voorbereiden van de ingrediënten, kip bakken)
Rijstijd: 1 uur en 30 minuten (eerste en tweede rijs samen)
Baktijd: 12-18 minuten
Totale bereidingstijd: ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Op zoek naar inspiratie voor makkelijke, maar toch indrukwekkende focaccia broodjes? Deze zelfgemaakte broodjes, gevuld met smaakvolle kip en kleurrijke toppings, zijn altijd een succes aan tafel. Een recept dat gegarandeerd iedereen blij maakt!

Stappenplan


1

Doe de bloem, het zout, de gist, honing, olijfolie, Italiaanse kruiden en het lauwwarme water in een diepe kom. Meng goed en kneed 10-12 minuten tot een samenhangend deeg.

2

Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 10 gelijke stukken van ongeveer 100 gram. Vorm tot bollen.

3

Neem een bol en rol deze uit tot een cirkel.

4

Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Laat 30 minuten rijzen, of tot het deeg in omvang is verdubbeld.

5

Meng de olijfolie met de gesmolten kruidenboter in een kom tot een gladde massa.

6

Bestrijk het gerezen deeg met het olijfolie-mengsel. Druk het deeg in met je vingertoppen en garneer met stukjes snoeptomaat, zwarte en groene olijven, gedroogde tijm en rode ui.

7

Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 ℃ in 12-18 minuten goudbruin. Dek de broodjes direct af met een theedoek zodat ze zacht blijven.

8

Was en snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes, het zout, de cayennepeper, zwarte peper, komijnpoeder en knoflookpoeder toe. Bak de kip in 6-7 minuten gaar.

9

Doe de mayonaise, groene pesto en crème fraîche in een kom. Meng goed. Voeg de gebakken kipstukjes toe en meng tot een geheel.

10

Snijd de broodjes open en vul ze naar wens. Vul de broodjes bijvoorbeeld met tricolor sla, het kipmengsel en salami.

Ingrediënten


DEEG

600 g bloem

9 g zout

12 g honing

10 g instant gist

50 ml olijfolie

1 g Italiaanse kruiden

350 ml water

EXTRA

50 ml olijfolie

40 g kruidenboter

GARNERING

snoeptomaatjes

zwarte olijven

groene olijven

gedroogde tijm

rode ui

KIPMENGSEL

500 g kipfilet

10 ml olijfolie

3.5 g zout

2 g cayennepeper

1 g zwarte peper

2 g komijnpoeder

2 g knoflookpoeder

25 g verse groene pesto

100 g mayonaise

50 g crème fraîche

VOOR ERBIJ

tricolor sla

salami

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here