Zoek je wortel blondies die nét even anders zijn? Deze heerlijke traktatie heeft het allemaal: wortel, walnoten, kaneel én een romige witte chocoladeganache. Perfect om je bezoek mee te verrassen of zelf van te genieten tijdens een ontspannen koffiemoment!
In de shop
Ingrediënten
CAKEBESLAG
160 g walnoten
75 g witte basterdsuiker
2 g kaneelpoeder
1 eiwit
CAKEBESLAG
200 g roomboter
150 g bruine basterdsuiker
75 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
0.1 g zout
2 eieren
1 eigeel
3 g kaneelpoeder
285 g bloem
300 g wortel
100 g witte chocolade
3 g bakpoeder
EXTRA
walnoten
TOPPING
75 ml ongeklopte slagroom
150 g witte chocolade
GARNERING
witte chocolade
walnoten
Tips
Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint. Dit zorgt voor een beter beslag en een luchtigere cake.
Als je eenmaal de bloem en bakpoeder toevoegt, mix dan alleen tot het beslag net gemengd is.
Bakovens kunnen verschillen, dus controleer de cake na 25 minuten met een satéprikker. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet, bak nog 3-5 minuten extra en controleer opnieuw.
Laat de cake minstens een nachtje in de koelkast rusten. Dit geeft de ganache tijd om stevig te worden en zorgt ervoor dat de smaken beter mengen.
Voor extra textuur kun je licht geroosterde walnoten gebruiken voor de garnering.
Je kunt de ganache vervangen door een roomkaasfrosting.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30-40 minuten (ingrediënten malen, beslag maken, spijs spuiten)
Baktijd: 25-30 minuten
Opstijftijd: Minstens 4 uur in de koelkast (bij voorkeur een nacht)
Zoek je wortel blondies die nét even anders zijn? Deze heerlijke traktatie heeft het allemaal: wortel, walnoten, kaneel én een romige witte chocoladeganache. Perfect om je bezoek mee te verrassen of zelf van te genieten tijdens een ontspannen koffiemoment!
Stappenplan
6 Doe de gesmolten roomboter, bruine basterdsuiker, witte basterdsuiker, vanillesuiker, het zout, de eieren, het eigeel en kaneelpoeder in een diepe kom. Mix tot een gladde massa. Voeg de fijngemalen wortel toe aan het beslag en mix opnieuw goed door. Voeg de bloem en het bakpoeder toe, en mix tot alles goed gemengd is. Voeg de stukjes witte chocolade toe en spatel deze door het beslag. |
Ingrediënten
CAKEBESLAG
160 g walnoten
75 g witte basterdsuiker
2 g kaneelpoeder
1 eiwit
CAKEBESLAG
200 g roomboter
150 g bruine basterdsuiker
75 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
0.1 g zout
2 eieren
1 eigeel
3 g kaneelpoeder
285 g bloem
300 g wortel
100 g witte chocolade
3 g bakpoeder
EXTRA
walnoten
TOPPING
75 ml ongeklopte slagroom
150 g witte chocolade
GARNERING
witte chocolade
walnoten
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here