Zachte Gehaktbroodjes met Kaassaus

 

Zachte gehaktbroodjes met kaassaus die je móet proberen! Dit recept is zo lekker door de combinatie van zacht, luchtig deeg, smaakvol gehakt en een smeuïge kaassaus. Een hap en je wilt dat het nooit ophoudt!

In de shop

shop

Voorraadpot met lepel

€4,95

Bestel

Ingrediënten


DEEG

130 ml melk

10 g honing

5 g instant gist

1 ei

25 ml zonnebloemolie

300 g bloem

5 g zout

GEHAKTMENGSEL

5 ml olijfolie

500 g gehakt

3 g zout

3 g cayennepeper

3 g uienpoeder

1 g zwarte peper

2 g knoflookpoeder

EXTRA

cheddar kaas

geraspte kaas

Maak

dit recept voor de kaassaus, je gaat me later bedanken!

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten. Rijstijd: 1,5 uur (eerste rijs en tweede rijs). Bakken: 15 minuten. Totale tijd: ongeveer 2 uur en 15 minuten.
Zachte gehaktbroodjes met kaassaus die je móet proberen! Dit recept is zo lekker door de combinatie van zacht, luchtig deeg, smaakvol gehakt en een smeuïge kaassaus. Een hap en je wilt dat het nooit ophoudt!

Stappenplan

Tips Zorg dat de melk niet te heet is (maximaal 37°C), anders doodt het de gist en zal je deeg niet goed rijzen. Laat het deeg op een warme plek rijzen, bijvoorbeeld in een oven op max. 30°C of naast een warmtebron. Dek de kom af om uitdroging te voorkomen. Pas de hoeveelheid cayennepeper aan als je niet van pittig houdt of voeg paprikapoeder toe. Zorg dat het gehakt volledig gaar en rul is, zonder overtollig vocht. Voeg zout toe naar smaak.
1
Doe de lauwwarme melk, honing en gist in een diepe kom. Meng goed.
2
Voeg het geklutste ei, de zonnebloemolie, patentbloem en het zout toe. Meng en kneed het tot een samenhangend deeg. Dek de kom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, of tot het in omvang is verdubbeld.
3
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, zout, de cayennepeper, uienpoeder, zwarte peper en knoflookpoeder toe. Bak het gehakt in 8-9 minuten rul en gaar. Laat afkoelen.
4
Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 9 gelijke stukken. Vorm tot bollen.
5
Rol elke bol uit tot een platte cirkel met een doorsnede van 14 cm.
6
Leg bakringen (diameter 8 cm) op een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg over de bakringen en druk ze aan zodat de binnenkant bedekt is.
7
Vul de beklede deegvormpjes met een laag gehakt, plakjes kaas, weer een laag gehakt en strooi er geraspte kaas op. Laat 30 minuten rijzen of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
8
Bak de gehaktbroodjes in een voorverwarmde oven op 200 ℃ in 10-15 minuten goudbruin.
9
Garneer de gehaktbroodjes met wat kaassaus als je hiervan houdt.