1
Doe de lauwwarme melk, honing en gist in een diepe kom. Meng goed.
|
2
Voeg het geklutste ei, de zonnebloemolie, patentbloem en het zout toe. Meng en kneed het tot een samenhangend deeg. Dek de kom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, of tot het in omvang is verdubbeld.
|
3
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, zout, de cayennepeper, uienpoeder, zwarte peper en knoflookpoeder toe. Bak het gehakt in 8-9 minuten rul en gaar. Laat afkoelen.
|
4
Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 9 gelijke stukken. Vorm tot bollen.
|
5
Rol elke bol uit tot een platte cirkel met een doorsnede van 14 cm.
|
6
Leg bakringen (diameter 8 cm) op een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg over de bakringen en druk ze aan zodat de binnenkant bedekt is.
|
7
Vul de beklede deegvormpjes met een laag gehakt, plakjes kaas, weer een laag gehakt en strooi er geraspte kaas op. Laat 30 minuten rijzen of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
|
8
Bak de gehaktbroodjes in een voorverwarmde oven op 200 ℃ in 10-15 minuten goudbruin.
|
9
Garneer de gehaktbroodjes met wat kaassaus als je hiervan houdt.
|
|
|