Recept voor een lekkere gnocchischotel met pesto en mozzarella. De vegetarische schotel is makkelijk om te maken, een topper voor het gezin.
25 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
Gnocchi schotel met pesto en mozzarella
Deze vegetarische Italiaanse ovenschotel is makkelijk om te maken, en een topper voor het hele gezin. Extra lekker met wat verse basilicum om het geheel af te toppen.
Gnocchi schotel met pesto en mozzarella
Denk je nu: gnocchi in een ovenschotel? Kan dat? Ja dat kan zeker!
Deze zachte aardappelbolletjes (gnocchi) zijn daar namelijk heel geschikt voor. In dit geval koken we ze eerst voor, en dan dompelen we ze daarna onder in een romige tomatensaus met pesto, cherry tomaatjes en zongedroogde tomaatjes. Garneer de gnoscchi schotel vervolgens met geraspte kaas. In de oven krijgt deze heerlijke ovenschotel een krokant kaaskorstje en dat is de spreekwoordelijke kers op de taart. Proberen maar!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de gnocchischotel met pesto en mozzarella.
Ingrediënten
personen
Print dit gerecht
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gnocchi schotel met pesto en mozzarella
Voorbereiding:
25 minuten
Stap 1
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat uitlekken.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden.
3
Stap 3
Snipper de ui. Knijp de zongedroogde tomaten uit zodat ze wat van hun olie verliezen. Snijd ze daarna klein. Halveer de cherrytomaten.
4
Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de zongedroogde tomaten en cherrytomaten toe en bak kort mee.
5
Stap 5
Voeg dan de maïzena, pastasaus en room toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en roer de gekookte gnocchi erdoorheen. Roer er een eetlepel pesto doorheen.
6
Stap 6
Doe de gnocchi en saus in een grote ovenschaal en verdeel de kaas eroverheen.
7
Stap 7
Bak de gnocchi zo’n 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
8
Stap 8
Serveer met verse kruiden en de pesto.
Ingrediënten
personen
Print dit gerecht
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gnocchi schotel met pesto en mozzarella
Voorbereiding:
25 minuten
Stap 1
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat uitlekken.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden.
3
Stap 3
Snipper de ui. Knijp de zongedroogde tomaten uit zodat ze wat van hun olie verliezen. Snijd ze daarna klein. Halveer de cherrytomaten.
4
Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de zongedroogde tomaten en cherrytomaten toe en bak kort mee.
5
Stap 5
Voeg dan de maïzena, pastasaus en room toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en roer de gekookte gnocchi erdoorheen. Roer er een eetlepel pesto doorheen.
6
Stap 6
Doe de gnocchi en saus in een grote ovenschaal en verdeel de kaas eroverheen.
7
Stap 7
Bak de gnocchi zo’n 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
8
Stap 8
Serveer met verse kruiden en de pesto.