15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes

Op zoek naar een snelle, makkelijke n lekkere maaltijd? Deze makkelijke maaltijdsalades staan in no-time op tafel en zitten boordevol smaak.


Lees verder na de advertentie

Makkelijke maaltijdsalades

Een maaltijdsalade is zo gemaakt. Dat is maar goed ook, want zelfs wij hebben niet altijd zin om elke lang in de keuken te staan. Gelukkig zijn deze salades helemaal niet zo moeilijk om te maken n zijn ze ook nog eens gezond. Dat maakt deze recepten ideaal voor het avondeten.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.

Maaltijdsalade recepten:

Deze makkelijke maaltijdsalades zijn ideaal voor drukke dagen of als je gewoon zin hebt in iets lichts:

snelle vegetarische recepten Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten


Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Een warme dag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Dan is een goede pastasalade is jepartner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingredinten klaar. Vervolgens meng je alles door elkaar en hup de tuin in! Al is zon vullende salade natuurlijk ook erg lekker in het najaar.

Naar het recept

aardappelsalade met pastrami


Nieuwe aardappelsalade met pastrami

Nieuwe aardappels behoren tot de eerste oogst van het jaar. Doordat deze aardappelen zo vroeg in het jaar geoogst worden hebben ze een heerlijke smaak en textuur. Zijn ze niet (meer) in het seizoen? Met gewone aardappels kun je deze heerlijke salade natuurlijk ook maken, al zal de smaak wat minder zacht en romig zijn.

Naar het recept


Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

salade caprese met bimi
lekker door de week
Lekker makkelijk: Griekse tortellinisalade


Griekse tortellinisalade

Maak eens een Griekse salade met een twist. De toegevoegde tortellini maakt deze salade een echte maaltijd. Geloof ons maar, zodra je dit recept eenmaal geprobeerd hebt wil je ‘m meerdere keren per week maken.

Naar het recept

kipsalade
Orzosalade met sperziebonen en tonijn
Bulgursalade met kikkererwten en feta
Farro-salade met gegrildeperzik en pecannoten


Farro-salade met gegrilde perzik en pecannoten

Deze farro-salade heeft alles wat je van een lekkere salade verlangt, het is dan ook niet voor niets n van onze favoriete recepten voor maaltijdsalades. Wat denk je bijvoorbeeld van voedzame farro, zoete perziken, aromatische kruiden, een frisse dressing en knapperige noten. Een heerlijk fris vegan gerecht voor in de zomer!

Naar het recept

Parelcouscous met geroosterde paprika en kappertjes
Recepten met kappertjes: salade bonen balsamico-uien krokante kappertjes
Warmgerookte zalm met spinazie en dragon-yoghurtdressing
Orzosalade met artisjok


Orzosalade met artisjok

Heb je zin in een frisse maaltijdsalade in het zonnetje? Dan is dit recept perfect voor jou. Door de orzo vult de salade goed en hoef je niet bang te zijn voor een knorrende maag achteraf. De artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

Naar het recept

Knapperige koolsalade met kip en pindadressing
Appel-bietensalade met gerookte makreel


Appel-bietensalade met gerookte makreel

Tot slot: een heerlijke appel-bietensalade. Zijn de speltkorrels lastig te verkrijgen? Geen zorgen. Vervang deze gerust door je favoriete graan. Wat denk je bijvoorbeeld van bulgur of quinoa? Met deze heerlijke granen creer je zelf een heerlijke maaltijdsalade.

Naar het recept

Onze favoriete maaltijdsalade:

Foodies favoriet

snelle vegetarische recepten Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Een warme lentedag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingredinten klaar. Alles door elkaar mengen en de tuin in!


Bekijk volledige recept

Ingredinten

  • 150
    g korte pasta
    (bijv. radiatori)
  • 3 trostomaten
    (in blokjes)
  • 2
    el olijfolie
  • 1
    el rodewijnazijn
  • 1
    el kappertjes
  • zout en peper
  • 150
    g mozzarella
    (uitgelekt & in stukken gescheurd)
  • 1
    handje basilicum
    (alleen de blaadjes – fijngehakt)
  • 2
    el bieslook
    (fijngehakt)

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng intussen in een grote kom de tomaten, de olijfolie, de azijn en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Giet de pasta af, spoel hem onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de pasta goed door het tomatenmengsel. Laat ca. 5 minuten rusten en schep af en toe om.

  3. Meng de mozzarella, de basilicum en de bieslook door de pastasalade en serveer.

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotos: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.