Aardappel Anders met broccoli en worst. Met dit recept maak je zelf een heerlijke ovenschotel gebaseerd op de potten Aardappel Anders.
15 minuten
Voorbereidingstijd
25 minuten
Bereidingstijd
Aardappel Anders met broccoli en worst
Ja, echt! Als ik hem vraag wat we gaan eten dan antwoord hij meestal Aardappel Anders. Op zijn verjaardag wil hij dat ook eten. De bacon-ui saus met krieltjes, spek, kip en rode paprika is zijn favoriet. Dit recept is mijn homemade versie hiervan. Al ontkom ik zo 1 a 2 keer per jaar ook niet aan ‘een echte’ pot met saus.
Aardappel Anders met broccoli en worst
Ik vond het nu tijd voor een nieuwe homemade versie van het gerecht. Deze keer wilde ik meer groente aan de ovenschotel toevoegen. Ik ging voor broccoli met (alweer) rode paprika. In plaats van kip gebruik ik chipolata worstjes, deze gaar ik mee in de oven.
De saus maak je heel simpel van melk met bloem en boter. Een bouillonblokje en cayennepeper zorgen voor de smaak. En wat niet mag ontbreken: kaas!
Ingrediënten
personen
Print dit gerecht
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappel anders met broccoli en worst
Voorbereiding:
15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Kook de aardappeltjes 10 minuten voor. Kook in een andere de broccoliroosjes 5 minuten voor.
3
Stap 3
Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
4
Stap 4
Giet de aardappelen en broccoli af. Meng dit samen met de paprikablokjes en plakjes champignon door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en meng hier 2 eetlepels olie door. Verdeel dit over de bakplaat. Verdeel de worstjes ook over de plaat.
5
Stap 5
Smelt de boter in een pannetje. Doe hierna de bloem er bij en verwarm dit een paar minuutjes mee. Voeg hierna beetje bij beetje de melk toe, roer telkens goed door tot het is opgenomen. Verwarm dit nog 3 minuutjes op medium-vuur. Roer de cayennepeper en 2/3 van de kaas door de saus.
6
Stap 6
Verdeel de saus over de aardappels en groenten en bestrooi de schotel met de overgebleven geraspte kaas. Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.
Ingrediënten
personen
Bereidingswijze aardappel anders met broccoli en worst
Voorbereiding:
15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Kook de aardappeltjes 10 minuten voor. Kook in een andere de broccoliroosjes 5 minuten voor.
3
Stap 3
Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
4
Stap 4
Giet de aardappelen en broccoli af. Meng dit samen met de paprikablokjes en plakjes champignon door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en meng hier 2 eetlepels olie door. Verdeel dit over de bakplaat. Verdeel de worstjes ook over de plaat.
5
Stap 5
Smelt de boter in een pannetje. Doe hierna de bloem er bij en verwarm dit een paar minuutjes mee. Voeg hierna beetje bij beetje de melk toe, roer telkens goed door tot het is opgenomen. Verwarm dit nog 3 minuutjes op medium-vuur. Roer de cayennepeper en 2/3 van de kaas door de saus.
6
Stap 6
Verdeel de saus over de aardappels en groenten en bestrooi de schotel met de overgebleven geraspte kaas. Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.