Samenwerking – Deze romige, eiwitrijke Korean noodle bowl heb je in 15 minuten gemaakt en de smaak is echt geweldig! Als basis heb ik de Nongshim Shin Ramyun Spicy Chicken noodles gebruikt en daar voegde ik onder andere kippendijen, kokosmelk, pindakaas, spinazie en een zachtgekookt eitje aan toe. Een heerlijke
15 minuten
Een ideaal gerecht om lekker veel groenten te serveren bij de avondmaaltijd is bij ons thuis tjap tjoy. Dit van oorsprong Chinese gerecht betekent letterlijk ‘gemengde groenten’ en daarvoor kun je veel verschillende groentesoorten gebruiken. Bij ons thuis eten ze het liefst tjap tjoy met kip en daarvoor krijgen jullie
30 minuten
Helemaal verslingerd ben ik aan dit nieuwe borrelhapje. De bloemkool tempura wordt lekker sticky door de kruidige ketjapsaus en combineert perfect met de krokante spicy zeewiersnacks. Als je deze bloemkool tempura gaat maken, is het wel belangrijk dat je de roosjes bloemkool op het laatste moment frituurt. Want zo blijft
35 minuten
Samenwerking – Noedels met kip gaan er hier thuis altijd in. Zeker als ik het met een zelfgemaakte pindasaus maak! Sowieso gaat alles met pindakaas er hier makkelijk in, maar dat terzijde ;-). Deze noedels met krokante kip en pindasaus heb je super snel gemaakt en het is een perfecte
30 minuten
Iemand vroeg laatst aan me of ik kipfilet gebruik om te roerbakken. Liever niet, was mijn antwoord. Want als je het niet goed hebt voorbereid, denk aan marineren of pekelen, dan eindig je vaak toch met droge kip in je gerecht. En ik weet niet hoe het met jullie zit,
30 minuten
Jullie vragen mij regelmatig wat het recept is voor onze nasi van de barbecue en vandaag ga ik jullie dan ein-de-lijk vertellen hoe wij dat maken :-). Maar niet alleen de nasi, nee ik maak er gelijk een complete maaltijd van die je heerlijk buiten op de barbecue kunt bereiden!
1 uur
Samenwerking – Onze kinderen zijn dol op curry’s, in alle vormen en smaken. Vooral de Japanse katsu curry met krokante kip is favoriet thuis en geïnspireerd hierdoor bedacht ik een simpele versie voor doordeweeks met een van hun favoriete andere ingrediënten, namelijk vissticks. Jawel, het werd dus een Japanse stijl
35 minuten
Wij zijn thuis verzot op Aziatisch eten, maar eigenlijk bestaat er niet zoiets als ‘de Aziatische keuken’. Een gerecht is of Thais, Japans, Chinees, Indiaas, et cetera. Natuurlijk zijn er fusion-gerechten of smaken die op elkaar lijken, maar het is te makkelijk om alles over één kam te scheren. Alsof
Er zijn een paar dingen die ik ongegeneerd kan blijven eten en gefrituurde sjalotjes (oftewel gebakken uitjes) is er daar een van. De smaak en knapperigheid zijn voor mij verslavend lekker en ik gebruik het daarom (misschien iets te) vaak als garnering. In ieder geval op tal van Aziatische gerechten,
20 minuten
Dat snel en gezond koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst deze snelle viscurry met pompoen. Ik maak ‘m met verse groenten, cherrytomaten uit blik, witvis uit de diepvries en een van mijn favoriete kant-en-klare currypasta’s die ik altijd in huis heb. Iedereen bij ons thuis is hier
30 minuten
Samenwerking – Vandaag maken we een heerlijk Chinees recept om samen het Chinees Nieuwjaar te vieren! Dit jaar staat helemaal in het teken van het konijn wat ook het Chinese dierenteken is van onze oudste zoon Jessey. En laat hij nou helemaal verzot zijn op geroosterde kip uit de oven
Voorafgaand aan de feestdagen maakte ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Sandy op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we tandoori kip met kokoschutney. Eén van haar favoriete Indiase gerechten voor de feestdagen! Sandy is van Surinaams-Hindoestaanse afkomst en dol
2 uur 30 minuten
Deze beef tataki serveerden we als tussengerecht tijdens ons BBQ kerstdiner van dit jaar. Tataki is een bereidingstechniek die uit de Japanse keuken komt en waarbij je, in dit geval, het vlees op hoog vuur rondom dichtschroeit, maar verder niet doorgaard. De kern van het vlees blijft daarbij zo rauw
45 minuten
Altijd lekker zo’n zoetzure wokschotel met veel verse, knapperige groenten voor doordeweeks. Wij eten ‘m vaak met kip, maar je kunt ‘m ook heel goed vegetarisch maken en daarvoor ga ik vandaag het recept met jullie delen! Wanneer wij geen vlees, vis of gevogelte eten zoek ik naar andere eiwitbronnen
35 minuten
Dit is mijn variatie op de traditionele kip tandoori die wij doordeweeks graag eten. Snelle tandoori curry met kip dus, waar ik ook nog extra groenten aan toevoeg zoals bloemkool en paprika. Deze snelle tandoori kun je ook heel makkelijk vegetarisch maken door de kip te vervangen door kikkererwten en
40 minuten
Er zijn gerechten die ik iedere week wel wil eten. Deze kip cashew met krokante kippendijen is er een van. De kippendijen worden er eerst voor gefrituurd en daarna hussel je ze door de zelfgemaakte saus op basis van onder andere oestersaus, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap. Heerlijk sticky en
1 uur 30 minuten
Wij eten zeker één keer per week een roerbakschotel thuis. Soms gebruik ik daar gesneden groenten voor uit het koelschap en als ik nog groenten over heb, snijd ik die op. Wanneer de kinderen er zin in hebben, voeg ik kip toe. Maar regelmatig maak ik er ook een vegetarische
15 minuten
Kip kerrie wordt altijd met gejuich ontvangen in ons huis. Ik moet er alleen altijd wel voor zorgen dat ik duidelijk omschrijf welke versie de heren kunnen verwachten. De kerrie kip met Surinaamse masala kerrie of iedere andere variant (uit de andere kant van de wereld) waarvoor ik bijvoorbeeld garam
35 minuten
Wij zijn dol op snelle curry’s thuis en daarom heb ik altijd pakjes currypasta in de voorraadkast staan. Zeker voor doordeweeks vind ik dat een uitkomst, omdat ik dan snel een heerlijk, smaakvol gerecht op tafel kan toveren. Zoals bijvoorbeeld deze Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashewkruim. Een maaltijd
1 uur 10 minuten
Samenwerking – Op 1 februari is het Chinees Nieuwjaar gestart, het grootste Chinese feest wat gevierd wordt van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Een prachtig moment om met jullie een authentiek Chinees recept te delen, deze grote garnalen met oestersaus en
30 minuten
Ze heeft het weer voor elkaar gekregen! En ‘ze’ is in dit geval Susan Aretz die haar tweede Borreltijd boek heeft uitgebracht. In het nieuwe kookboek Wereldwijd Borreltijd reis je de wereld rond voor inspiratie om werelds te borrelen. De rondreis bracht mij bij deze Chinese pannenkoekjes met lente-ui die
1 uur
Deze feestelijke Aziatische garnalencocktail maakt de start van je etentje gelijk tot een succes! Heel makkelijk te maken en weer eens wat anders dan de klassieke garnalencocktail. De grote garnalen worden perfect gebakken en geserveerd met een frisse salade met wortel, romainesla, glasnoedels en een sinaasappeldressing. Ik ontdekte dit recept
45 minuten