Deze kipspiesen met harissa kan ik iedere week wel eten! Natuurlijk heerlijk als zomers gerecht voor op de barbecue, maar de rest van het jaar maak ik ze net zo graag gewoon in mijn grillpan. Het neemt je direct mee naar de Mediterrane zon, en dat kan ik wel gebruiken
55 minuten
Ik heb standaard een potje gekonfijte citroen in de koelkast staan. Hiervoor worden hele citroenen gepekeld in water met zout waardoor de structuur van de schil helemaal veranderd, die wordt namelijk zacht. De smaak wordt ook anders. In plaats van friszuur, krijgt de citroen een meer gerijpte smaak. Iets zoutig,
45 minuten
Peulvruchten zijn een geweldige toevoeging aan salades en ik strooi er daarom rijkelijk mee in mijn saladeschalen! Deze kikkererwtensalade is een van mijn laatste creaties en die ga ik deze lente en zomer nog wel vaker maken, want de smaak was top! Lekker fris, kruidig en helemaal in balans door
45 minuten
Boter, en dan bedoel ik echte roomboter, is een van mijn lievelingsproducten. Zo heb ik altijd smeerbare gezouten boter in huis en ligt er standaard een rolletje zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer voor een spontane borrel of barbecue. Deze tomatenboter met Italiaanse kruiden heb ik onlangs toegevoegd aan mijn favorietenlijstje,
20 minuten
Gnocchi is voor mij een heerlijke basis voor een snelle maaltijd, zowel thuis als op de camping. Je kunt ze koken, roerbakken of verwerken met andere ingrediënten in een pakketje van aluminiumfolie. Met als resultaat deze gnocchi caprese pakketjes met courgette, gerookte kip en Honingtomaten. Zonder kip kan uiteraard ook
40 minuten

Jullie vragen mij regelmatig wat het recept is voor onze nasi van de barbecue en vandaag ga ik jullie dan ein-de-lijk vertellen hoe wij dat maken :-). Maar niet alleen de nasi, nee ik maak er gelijk een complete maaltijd van die je heerlijk buiten op de barbecue kunt bereiden!
1 uur
Samenwerking – In de lente en zomer wordt bij ons thuis de barbecue minstens drie keer per week aangestoken. Het is een verlengstuk van onze keuken geworden en we grillen, koken, bakken, roken en stoven erop. Meestal is het voor de kinderen een verrassing wat ervan af komt, maar soms
45 minuten
Deze snelle tomatensalade met sjalot en oregano is geïnspireerd op de tomatensalade die we in de Algarve altijd geserveerd kregen bij de piri-piri kip. Op de saladeschaal vond je verse, zeer smakelijke plakjes tomaat die gecombineerd werden met rauwe ui, gedroogde oregano, olijfolie en rode wijnazijn. Wat fantastisch smaakte bij
15 minuten
Ik hoor je denken: “Hoe maak je in hemelsnaam een caprese salade OP de barbecue?”. Nou, dat lukt natuurlijk ook niet, want dan zijn je tomaten zacht en je mozzarella gesmolten. Maar! Je kunt wel wat elementen toevoegen waardoor het toch echt een caprese salade VAN de barbecue wordt ;-).
45 minuten
Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de
30 minuten
Samenwerking – Ik had het al een tijd in mijn hoofd, alleen liet de uitvoering even op zich wachten. Maar op een stralende zaterdagmiddag was het dan zover, onze tuin stroomde vol met vrienden en kinderen voor mijn eerste Tex Mex barbecue! De barbecue stond aan, in de ochtend had
Mijn Mr. stuurde me gisteren een appje met daarin de weersvoorspellingen van komende week en ik viel van mijn stoel. Niet normaal, wat wordt het warm! Ik ben gelijk maar begonnen met het bepalen van mijn tropenrooster. Vroeg beginnen met werken (in mijn geval rond 6 uur in de ochtend),
Vandaag zet ik een van de favoriete recepten van mijn mannen in het zonnetje! Helemaal verzot zijn ze op dit broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien, gegrilde paprika en mosterdketchup. Die je ook nog eens supermakkelijk maakt. Gebruik er een grillpan voor de kip hotdogs of zet de barbecue aan,
1 uur 5 minuten
Ik vind het ontzettend leuk om samen met mijn liefde te barbecueën. Vroeger waren we minder goed in samen koken, kwam vooral omdat ik me overal mee bemoeide ;-). Maar sinds we elkaar ons ding laten doen, maken we de lekkerste dingen! Voor dit recept stookten we samen de barbecue
1 uur 45 minuten
Ik kan me de eerste keer dat ik deze brioche met avocado en steak maakte nog heel goed herinneren. Het was aan het begin van het Formule 1 seizoen tijdens de GP van Australië die om 7 uur ’s ochtend startte. Naar goed gebruik meldden we ons om half 7
1 uur 20 minuten
Prei van de barbecue is een van de makkelijkste groentegerechten die je op de barbecue kunt bereiden. Het enige wat je nodig hebt is een brandende barbecue en een paar stengels prei. Je legt de stengels in z’n geheel op een rooster en daarna blaker je de buitenkanten mooi zwart
30 minuten
Hollandse asperges en aardbeien gaan heel goed samen. Niet voor niets combineerde ik ze samen in deze salade met aardbeien, gegrilde asperges, oude kaas en een aardbeien vinaigrette die je heel makkelijk buiten kunt maken. Zowel in je achtertuin, ergens op een veldje of op de camping. Je kunt deze
30 minuten
Peterseliepesto is een heerlijke variatie op de klassieke basilicumpesto. Ik maakte mijn pesto met platte peterselie en voegde nog pistachenoten en citroenrasp toe. Wat geweldig combineerde met de aromatische kruiden. Platte peterselie en krulpeterselie zijn twee veelvoorkomende soorten peterselie. Platte peterselie heeft gladde, platte bladeren terwijl krulpeterselie gekrulde, decoratieve bladeren
10 minuten
De afgelopen maanden hebben mijn Mr. en ik regelmatig verbaasd naar elkaar gekeken (en gelachen) over wat we aan het doen waren samen. Wat we dan aan het doen waren, hoor ik je denken? Nou, koken. Of barbecueën eigenlijk, want we hadden het plan om voor dit jaar een BBQ
Over het dessert van ons BBQ kerstdiner waren de Mr. en ik het vrij snel eens, het zou iets met gegrilde ananas van de barbecue gaan worden! We hebben sinds kort een LetzQ spit in huis en daarop kun je dus ook een hele ananas rijgen. Dus ik een ananas
2 uur 5 minuten
Wanneer je het woord pastrami hoort, denk je waarschijnlijk gelijk aan een pastrami sandwich. Dat is ook waar we het voornamelijk van kennen. Maar met dit gepekelde en gerookte rundvlees kun je nog veel meer doen, namelijk een hoofdgerecht voor Kerst maken. Tenminste, dat was de wens van mijn Mr.
6 dagen 13 uur
Een soepje als tussengerecht van ons BBQ kerstdiner vonden we een prima plan, maar dan wel een soep van de barbecue natuurlijk! Dat werd deze gerookte uiensoep met Gruyère crostini’s en bieslook. Die kinderlijk eenvoudig te maken is, je moet er alleen wat geduld voor hebben. Want door de uien
1 uur 45 minuten
Deze beef tataki serveerden we als tussengerecht tijdens ons BBQ kerstdiner van dit jaar. Tataki is een bereidingstechniek die uit de Japanse keuken komt en waarbij je, in dit geval, het vlees op hoog vuur rondom dichtschroeit, maar verder niet doorgaard. De kern van het vlees blijft daarbij zo rauw
45 minuten






















